Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Женски Поаро
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2015.

Аутор: Мирјана Н. Стевановић Извор: Данас

Женски Поаро

Последњих дана у жижи јавности због физичког напада који је и сама окарактерисала као опомену Мирослава Миленовић није први пут узбуркала домаћу политичку сцену.

 

Једина независна финансијска форензичарка код нас, са надимком „женски Поаро“, почетком ове године била је мета појединих таблоида и телевизија, баш у време када је Савет за борбу против корупције, чија је чланица, објавио извештај o (у неким случајевима још увек нејасној и добро прикривеној) власничкој структури медија.

Тада је то протумачено готово као удар на актуелну власт. Слична оцена дата је и након извештаја Савета, у чијој је изради такође активно учествовала, а којим је разобличено пословање Дипоса.

Објављен је списак државних вила, резиденција, луксузних станова и локала који се по нестварно ниским ценама издаје „заслужним“ појединцима, а да предузеће које изнајмљује те некретнине нема одговор на питање по ком критеријуму се проналазе станари, зашто нема јавног конкурса и зашто подаци о начину управљања том имовином нису доступни јавности.

Сада се очекује извештај о финансирању медија и маркетиншких агенција из буџета, а најављен је и државни удар... 

Последњих месеци Миленовићева је приметила да је неколико особа нескривено прати, пријавила је то у септембру, али ни „особе из сенке“ нити налогодавци нису откривени.

Након ударца који је у суботу добила у хаустору зграде где живи, министар Небојша Стефановић реаговао је тек пошто су то медији објавили.

Он је жртву оптужио да не сарађује са полицијом, а у саопштењу Министарства наводи се и да се Миленовићева након пријаве није одазвала позиву да пружи додатне информације. Испоставило се да то није тачно. Не само да је сарађивала него је са задуженим инспектором обишла места на кој има је приметила пратиоце, евидентиране су камере које покривају спорне локације, али их нико није прегледао нити је обавестио о сазнањима из истраге. 

Апсурд оптужбе да Миленовићева не сарађује са полицијом видљив је и из њене биографије.

Рођена 1963. године, дипломирала је на Београдском универзитету и стекла сертификат специјалисте за борбу против тероризма и организованог криминала. Усавршавала се у Лондону, Прагу и САД, где је добила звање овлашћеног истраживача проневера и прања новца. Дугогодишња је консултанткиња фирми које се у Великој Британији баве спречавањем прања новца, а као инструкторка Савета Европе и канцеларије за борбу против дроге, криминала и тероризма при УН, врши обуку полиција и тужилаштава широм света.

Тренутно то чини у Србији, Шпанији, Великој Британији, Холандији, Палестини, Мароку, Египту, Саудијској Арабији, Киргистану и Украјини. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси