Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Парове" гасе фолиранти који их кришом гледају!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2015.

Аутор: Н.С, Б. С. Извор: Информер

"Парове" гасе фолиранти који их кришом гледају!

Миломир Марић, главни уредник ТВ Хепи, каже да забрану емитовања ријалити програма пре 23 часа планирају управо они који такве емисије кришом гледају!

Марић је препоруку Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) да се програми попут „Парова" емитују само у касним вечерњим терминима назвао „одузимањем народу последње сиротињске забаве".

Према речима главног уредника ТВ Хепи, уколико буде принуђена да „Парове" емитује само после 23 часа, његова телевизија ће морати потпуно да мења програм, „али ће смислити још боље и забавније емисије".

Нова шема

Марић је у изјави за Информер напоменуо да није он крив шта народ воли да гледа програме као што су „Парови“.

- Цео живот се борим против забрана. Ријалити програми нису нешто што ја лично волим или гледам, али морам да браним право на различитост и право да људи сами изаберу шт аволе да гледају. Грађане нико није терао да свакодневно прате „Парове“, они то раде зато што им се програм допада. Људи који покушавају да забране ријалити само глуме неку господу, а заправо су фолиранти који га кришом гледају - изричит је Марић.

Он каже да „Парови“ не штете никоме и да га више брину они који воде хајку против ријалити програма.

- Ако су „Парови" по укусу народа, ко има право да то мења? Та емисија је последња сиротињска забава. Уколико забране „Парове“, мораћемо да мењамо цео програм. Видећемо, можда смислимо неке боље забавне емисије - наводи Марић.

Одлука коју је РЕМ донео за сада је само препорука, а коначан суд треба да донесе Министарство културе и информисања најкасније за две недеље.

Према речима Горана Караџића, председника РЕМ, такви програми мораће да носе и ознаку 18+.

- Имамо одличну сарадњу са Министарством културе, тако да очекујемо да што пре процени да ли је наша препорука у складу са законом. Ако јесте, она ће постати обавезујућа за све емитере - каже Караџић.

Пашће гледаност

Медијски стручњаци тврде да ће гледаност телевизија које емитују те програме након одлуке РЕМ свакако опасти. Стручњак за ПР Цвијетин Миливојевић каже да би гледаност телевизија без ријалитија била на нивоу статистичке грешке.

- Неке телевизије су се декларисале као дечје или породичне, а сад од таквог програма нема ништа. Волео бих да Регулаторно тело у овом случају истраје у својим одлукама наводи Миливојевић.

Стручњак за медије Игор Авжнер истиче да се због престанка емитовања ријалитија у току дана поједине телевизије неће угасити, али да ће „бомбардовати људе подједнако неквалитетним програмом".

- Неће, вероватно, неке од њих, као на пример Хепи, престати да емитују програм кад више не буду могле да пуштају ријалити, али ће онда вероватно 24 сата емитовати неки други програм који је једнако неквалитетан као и ријалити - наводи Авжнер. 

Тасовац: Шта Караџић хоће од мене?

Министар културе и информисања Иван Тасовац огласио се интересантним саопштењем поводом препоруке РЕМ за рестрикцију ријалити програма.

- Подржавам медијску егзибицију председника РЕМ Цорана Караџића да се ријалити програми емитују после 23 сата. Нејасно је какву врсту правног акта у том погледу очекује од Министарства културе. Управо је РЕМ надлежан за контролу садржаја и изрицање мера телевизијским емитерима - навео је Тасовац.

Он је додао да у овом случају даје „благослов" Караџићу, и да му стоји на располагању и уколико га брине ширење црне рупе у свемиру.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси