Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политичка позадина атентата на Ђинђића - најбољи рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2015.

Аутор: П. Д. Извор: Данас

Политичка позадина атентата на Ђинђића - најбољи рад

Новинарка листа Данас Снежана Чонградин, сарадник Пешчаника и њујоршког универзитета New school Милош Ћирић, као и Матја Стојановић, добитници су овогодишњег признања у области писаног новинарства које додељује Подгорички новинарски форум.

Награђени текст под називом "Опструкција истине: Трећи метак и политичка позадина атентата на Зорана Ђинђића” објављен је на порталу Антидот, где се на више од тридесет страна анализирају чињенице које су претходиле убиству српског премијера, сам чин убиства, судски процес који је уследио, али и целокупни политичко друштвени контекст који сеже до данашњих дана и онемогућава истрагу о политичким инспираторима тог злочина. 

Награде су додељене на Трећем Подгоричком новинарском форуму, под називом Интерактивност: крај новинарства или истинска демократизација медија. Црногорски новинар и публициста Андреј Николаидис добитник је главне награде за допринос професионалном новинарству "Миодраг Вукмановић", а признање за новинарски рад примио је и Бошко Јакшић, колумниста Политике. 

Форум је окупио представнике најзначајнијих регионалних медијаи најутицајније репрезенте новинарске професије на дводневној конференцији у Подгорици. На конференцији је, између осталог, оцењено да је слободан приступ информацијама и слобода медија, темељ друштва, које вреднује основне принципе демократије. Као је на свечаном отварању истакла Самра Цампару из ОЕБС-а, слободни и независни медији имају кључну улогу у изградњи одрживе демократије и слободног друштва. 

Министар за информационо друштво Вујица Лазовић навео је да је слобода медија предуслов свеукупног развоја, али и темељ сваког друштва, које вреднује принципе демократије.

У конференцију се, путем Скајпа, укључио и директор Вашингтон поста Џереми Гилберт, који је, између осталог, истакао да је веома битно константно се усавршавати и радити на развијању и коришћењу нових технологија. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси