Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Препирка Тасовца и Караџића: Чика са смешном фризуром експерт за рупе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2015.

Аутор: И. К. Извор: www.alo.rs

Препирка Тасовца и Караџића: Чика са смешном фризуром експерт за рупе

Министар културе и информисања Иван Тасовац потрудио се да и у свом ресору уведе манире ријалитија.

 

Он се јуче у поспрдном тону обратио председнику Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Горану Караџићу, називајући га егзибиционистом и познаваоцем црних рупа у свемиру, а овај му узвратио да има смешну фризуру!

- Подржавам медијску егзибицију председника РЕМ-а Горана Караџића да се ријалити програми емитују после 23 сата, упркос томе што је нејасно какву врсту формално-правног акта у том погледу очекује од Министарства културе и информисања... У сваком случају, уколико му је требао мој благослов за закаснелу реакцију – званично му га упућујем. Такође му стојим на располагању уколико у наредних неколико дана изненада реши да реагује на забрињавајуће ширење црне рупе у свемиру - поручио је Тасовац у писаној изјави.

Караџић за „Ало!“ каже да је шокиран министровим речима и признаје да је, када је први пут прочитао саопштење, био убеђен да је реч о скривеној камери.

- Морао сам два пута да читам оно што је написао. Тужно је да је тако нешто могло да стигне из институције која се бави културом и информисањем. Када министар са онако смешним фризом некога назове егзибиционистом, онда треба добро да се замисли у каквом је проблему. И то што мене апострофира у саопштењу је посебна брука за министра и открива да он не зна да сам један од девет чланова РЕМ-а са једнаким правом гласа. А овај покушај на крају да буде духовит с црним рупама можда наговештава да се препоручује за неки нови ресор који би се бавио свемиром - изјавио је Караџић.

Он је раније најавио да ће од Министарства тражити сагласност на текст обавезујућег упутства према којем емитери неће моћи да пуштају ријалити програме пре 23 часа.

Министар Тасовац тврди да је законски регулисано да је управо РЕМ надлежан за мониторинг садржаја и изрицање мера емитерима, а Караџић му поручује да не познаје законе из ресора који води.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

21.11.

2015.

Milan anonymous [нерегистровани] у 21:51

Katastrofa

Kakvi egzibicionisti unistise medije ...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси