Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ријалити у етру тек после 23 часа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2015.

Аутор: В. М. А. Извор: Политика

Ријалити у етру тек после 23 часа

"Од следеће недеље сви ријалити програми попут „Великог брата”, „Фарме” и „Парова” биће емитовани тек од 23 часа", казао је за „Политику” председник Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Горан Караџић. "Имали смо стрпљења, нисмо желели да нарушавамо уређивачка права, али изрицање мера није дало резултате.

 

Емитовањем толике количине ријалити емисија нарушена је и разноликост програма на основу које су емитери и добили дозволе. Због тога смо на јучерашњем састанку Савета РЕМ-а донели препоруку која је обавештење емитерима да ће морати ријалити програме да емитују тек од 23 сата. Препорука сама по себи није обавезујућа, али она претходи упутству које се мора поштовати", објашњава Караџић за „Политику”.

Председник Савета РЕМ-а очекује да ће ова забрана ступити на снагу већ почетком следеће недеље, то јест чим Министарство културе и информисања да сагласност.

На јучерашњем састанку Савета требало је да се расправља и о захтеву за укидањем ријалитија „Фарма” који је поднео тужилац Драган Јовановић из Основног јавног тужилаштва у Младеновцу.

Међутим, овај захтев није разматран јер се тужилац Јовановић позивао на Закон о радиодифузији који више не важи.

У РЕМ-у је јуче требало и да се суоче власник телевизије Пинк Жељко Митровић и власник Адрија медија групе Александар Родић.

Али, Родић се није појавио, иако се управо он обратио РЕМ-у због, како је тврдио у пријави, „повреде личног интереса” на телевизији Пинк.

"Шест од осам чланова Савета гласало је да се поступак обустави, будући да се Александар Родић није појавио иако му је позив достављен", каже Караџић.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

20.11.

2015.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 09:28

Sagkasnost

Ako je REM, po cl. 5. st.1. i 2. Zakona o elektronskim medijima, samostalna nezavisna regulatorna organizacija, funkcionalno nezavisan od državnih organa i organizacija, cemu onda saglasnost Ministarstva kulture i informisanja?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси