Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС: Имамо 3.300 запослених
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2015.

Извор: РТВ, Танјуг

РТС: Имамо 3.300 запослених

Јавна медијска установа Радио-телевизија Србије има 3.300 запослених, а сви подаци о њиховим зарадама и коефицијентима су доступни јавности на сајту РТС, саопштено је данас из те медијске куће као одговор на питања посланика Нове Србије Мирослава Маркићевића.

Маркићевић је раније данас, на седници парламента, упитао директора РТС Драгана Бујошевића и УО РТС колико има запослених на РТС и колике су плате, те да објасне ко емитује непотписан спот на јавном сервису, а који позива грађане да бирају своје, а не политичке представнике.

"РТС тренутно има 3.300 запослених, са тенденцијом да их до краја године буде мање. Зараде запoслених у ЈМУ РТС, регулисане су Прилогом 2. Колективног уговора, а вредност коефицијента је, такође, регулисана Колективним уговором. Све је доступно на сајту РТС-а", наводи се у одговору РТС-а.

Кад је реч о видео споту, РТС наводи да се он емитује се у ЕПП блоку, односно да је плаћен, а потписује га Национална коалиција за децентарлизацију из Ниша.

"Господине Маркићевићу, као неко ко се залагао против плаћања ТВ претплате за РТС, ваљало би да поседујете елементарне информације о нама. Сви подаци су доступни јавности, па и вама", додаје се у саопштењу.

Коментари (2)

Остави коментар
сре

18.11.

2015.

KNJAZ PRESS [нерегистровани] у 20:03

Hmmm...

Od mene, drage kolege, nećete dobiti ni dinara (pa makar iš`o u zatvor). Izađite na tržište, zaradite, finansirajte se kako god vam je drago, ali iz mog (sve plićeg džepa) nećete. Toliko.

Одговори
сре

18.11.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:19

I malo lazuckanja

Sta je nekolko stotina honorraraca? Da li se oni placaju klkerima? Sta je sa onih 400 "radnika" koji se godinu dana nakon uvodjenja novih ID kartica nikad nusu prokucali kroz sistem RTS? U neuredjenom sistemu RTS gde se svaka redakcija i segment ovog mastondonra ponasa kao posebna firma ni bog ne moze da pohvata ko sta radi i za sta je placen. A Bujosevic bi da tu barabsku ustanovu gradjani placaju dva puta - kroz pretplatu i preko budzeta! Ma hajde.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси