Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Живковић: Директора ВБА хитно пензионисати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 11. 2015.

Аутор: М. Р. М. Извор: Данас

Живковић: Директора ВБА хитно пензионисати

Директора Војно-безбедносне агенције Петра Цветковића након изјаве да у медијима има сарадника служби треба одмах пензионисати, јер изјаве те врсте могле су се чути за време Стаљина и Тита, а Цветковића треба обавестити да је то време давно прошло.

 

То што је он рекао представља глупост и наставак харанге на грађане. Ниједна служба не ангажује грађане, већ политичаре са власти, јер они могу нешто да им заврше, рекао је јуче новинарима у парламенту Србије Зоран Живковић, посланик Нове странке, додајући да директор ВБА више не треба да се бави тим послом. 

За разлику од опозиције посланици власти тврде да је комуникација и сарадња новинара и безбедносних служби је уобичајена у свету.

Посланик Милован Дрецун у сарадњи служби и новинара не види ништа спорно, али да је проблем само ако деловање новинара или грађана излази из оквира законитости. То, како каже, подразумева ситуације у којима страним службама одају информације које су битне за очување националне безбедности, економске и политичке интересе земље. 

Шефица посланика ДС Наташа Вучковић каже да је важно да се примењују сви принципи одговорности када се у јавности говори о неким стварима, будући да све такве тврдње могу да узрокују узнемирење.

Како је рекла, важно је да представници служби дају потпуне информације, јер се на овакав начин „може стећи представа да се ради о новом произвођењу непријатеља на унутрашњем плану“.

За шефа посланика СДС Марка Ђуришића изјава директора ВБА представља реторику из 90-их година.

„Очигледно је да код оних који су ту политику пропагирали 90-их она данас избија иако покушавају да се прикрију демократским и европским велом", рекао је Ђуришић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси