Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додељене медијске награде за толеранцију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 11. 2015.

Извор: rts.rs

Додељене медијске награде за толеранцију

У оквиру обележавања Међународног дана толеранције, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић доделила је први пут годишње медијске награде за толеранцију.

 

Награде су свечано додељене на Конференцији "Србија на путу равноправности и толеранције: искуства Повереника за заштиту равноправности", а признања су уручена у три категорије – најбољи ТВ или радио прилог, најбољи штампани или онлајн текст и репортажу.

Прве награде су добили новинарка ВАЈС Србија Сандра  Мандић за репортажу "ПозХИВтиван сам", новинарка ТВ Б92 Јована Ухрин за прилог "Два лица Ветерничког дома" и новинарка недељника Време Јована Глигоријевић за текст "И држава силује, зар не?".

Друге награде су добили новинарка ПГ Мрежа Гордана Лазаревић за прилог "Случај Животе Милановића", новинарка РТС-а Ана Шувалија Пешић за прилог "Живот са ХИВ-ом као борба против ветрењача", новинар Недељника Михаило Меденица за текст "Из прве руке: Голгота избеглица" и новинарка Ивана Петровић за текст "Марина прича о дискриминатору у свакоме од нас", објављен на порталу Сити Радио Ниш.

Треће награде су добили новинарка ВАЈС Србија Петра Живић за репортажу "Шифра Ф64" ВАЈС Србија, новинарка РТС-а Тања Димитрић Мијаиловић за прилог "Шабачки ђаци из Кине", новинарка Сандра Иршевић за текст "Пољопривреднице без радних права" објављен у Суботичким новинама.

Иначе, на конкурс је пристигло 50 медијских радова и првобитно је било планирано да се награде доделе у две категорије, али је због квалитета пристиглих радова уведена и трећа, а о наградама је одлучивао седмочлани жири.

Награде су уручили шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Петер Буркхард и повереница Бранкица Јанковић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси