Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кирби: Америка не руши Вучића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 11. 2015.

Извор: Политика, Бета

Кирби: Америка не руши Вучића

Амерички амбасадор у Србији Мајкл Кирби изјавио је јуче да то што САД подржавају истраживачко новинарство или контактирају са опозицијом не значи да желе да сруше владу која је урадила много позитивних ствари и са којом одлично сарађују.

 

„САД се залажу за поштено извештавање и за истраживачко новинарство, иако није пријатно свима, али немају ни намеру ни интереса да руше владу коју су изабрали грађани и са којом добро сарађују”, рекао је Кирби у разговору са групом новинара у Београду. 

Поводом оптужби да поједини медији уз помоћ западних земаља покушавају да сруше владу, Кирби је рекао да САД немају никаквог интереса за то и да је то лично пренео и премијеру Александру Вучићу.

„Рекао сам премијеру да не желим да рушим владу коју води. Нисам заинтересован за то”, казао је. 

Према речима амбасадора САД, садашња српска влада је урадила много тога што САД поздрављају.

„Економија напредује, постоји добра сарадња са ММФ-ом, активно смо ангажовани у војној сарадњи, повећано је интересовање америчких инвеститора, у дијалогу са Косовом остварен је велики напредак, односи са суседима су много бољи него што су били”, рекао је. 

Кирби је још додао да „није тајна да постоји и прошлост”.

„Сви имају прошлост, али мене интересују садашњост и будућност, не толико прошлост коју не могу да променим, док могу да се надам да ћу у некој мери утицати на садашњост и помоћи вам да имате бољу будућност”, навео је амерички амбасадор.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси