Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јачи притисци из више разлога
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2015.

Извор: birnsrbija.rs

Јачи притисци из више разлога

Регионална директорка БИРН-а Гордана Игрић, у интервјуу за Радио Слободну Европу истакла је да напади таблоида не представљају ништа ново, али да ће се у наредној фази ићи и на јаче притиске још драстичније кампање и то из више разлога.


Игрић је рекла како верује да ће се ићи у доста прљаву предизборну битку како би се критички глас у земљи потпуно затомио јер ова власт не подноси никакву критику.

„Друго, мислим да постоји један сентимент који се тренутно више развија у неком проруском правцу, где се жели показати како заправо западне земље и Европска унија помажу неке издајничке организације и стране плаћенике да би урушили ту владу. То је прилично алармантно јер ова влада још увек говори да жели да се Србија прикључи Европској унији. Или се то сада мало пољуљало или је само за унутрашњу употребу; за ширу популацију која тешко пати због економске ситуације, али и због тога – а то ме веома брине – што у главама чланова СНС-а није јасно дефинисано у ком правцу та партија жели заправо да води Србију, па се преко оваквих тонова и оптужби да неко прима грантове из иностранства жели постићи утисак да је реч о некој завери против Владе“, објаснила је она.

На питање да ли мисли да премијер Вучић стоји иза напада таблоида или их користи за своје потребе, Гордана Игрић истакла је да премијер никада није ни крио да постоје медији који су му врло блиски, те да не види како би могла да раздвоји политику ТВ Пинка и „Информера“ од вођења стратешке медијске политике у Србији.

„Ми треба да будемо свесни, а то су и разна наша ранија истраживања и показивала, да је већина медија потпуно зависна било од маркетиншких агенција, било од помоћи државе. Дакле, у јако су тешкој финансијској ситуацији и ја само тешко могу да раздвојим вољу премијера Вучића од кампање коју у овом тренутку воде ’Информер’ и Пинк“, додала је Игрић.

Осврћући се на уклањање новина Belgrade Insight из Туристичке агенције Београда и са аеродрома „Никола Тесла“ након напада премијера Вучића на БИРН због текста о тендерским неправилностима о додељивању посла српско-румунској фирми за испумпавање воде из рудника Тамнава, Игрић закључује: „Показало се и тиме, дакле, да не можеш да имаш никакву видљивост уколико те власт не подржава, али мислим да су те жестине напада на БИРН често због тога што БИРН заиста ради фунд раисинг, он добија разне пројекте, дакле, није тако финансијски уцењен као што су други медији у Србији да мора да послуша сваку ствар и да мора да угаси сваку критику“.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси