Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Славко Белеслин поново на ТВ Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2015.

Извор: Б92

Славко Белеслин поново на ТВ Б92

Годинама најпрепознатљивији бренд ТВ Б92, информативна редакција, биће појачана од средине новембра ангажманом новинара и презентера Славка Белеслина.

 

Од ове јесење сезоне доласком Славка Белеслина у news редакцију Б92, Ивана Константиновић, Живана Шапоња Илић, Маша Милеуснић и Горан Димитријевић који годинама бране епитет вести којима се највише верује, добиће велико појачање.

"Мој повратак уследио је због најбољег, најбржег и најкредибилнијег news програма у земљи. Б92 је кућа која је израсла на вестима, има редакцију која у сваком тренутку може да отвори специјални програм као одговор на сваку тему и традицију која јој даје огромну специфичну тежину", о свом повратку у news редакцију рекао је Славко Белеслин који ће на ТВ Б92 радити као новинар и презентер вести у пару са Иваном Константиновић.

Славко Белеслин медијски је радник више од 20 година, започео је каријеру на БКТВ где је прошао кроз све нивое информативног програма.

Радио је као репортер, уредник и водитељ “Телефакта”, али и као уредник забавних емисија као што су “Ја имам таленат”, “Караоке обрачун”, као уредник и водитељ политичког talk show-а “Пирамида” и Националног дневника на ТВ Пинк, опробао се и у Булевару, а донедавно је уређивао и водио емисију “Студио 3” на РТС-у одакле се вратио на Б92.

Једно од највећих изненађења ове јесење ТВ сезоне, ваш је трансфер са РТС-а на ТВ Б92. Како је дошло до тога?

Један позив мења све. Са једне стране изненађење је било и за мене али са друге је то потпуно природна ствар, и признаћу вам да ми се чини да сам и сам призвао овакав развој догађаја. Управо када сам завршио један велики посао на Јавном сервису и азмишљао о повратку вестима, управо то ми је понуђено. Случајност?

Ви сте „свуда пошли, кући дошли“. Какав је осећај тим поводом?

Управо такав - топао, пун добродошлице и загрљаја. То су драгоцени тренуци јер обично трају изузетно кратко у информативним редакцијама. Већ следећа догађај дана, у нашем послу, од вас направи стару вест. Уживаћу док траје.

Хоћете ли се бавити уредничким, новинарским или презентерским послом?

Одговор на сва три питања је – да. С тим да су још неке емисије у припреми али о томе ћемо касније.

Да ли ћете радити у пару или сами?

Имам невероватну срећу што ћу поново радити са Иваном Константиновић. Она је једна од најбољих уредница и презентерки вести у земљи. Њен однос према news програму и њена енергија чине да је сваки „ливе“ поред ње сасвим посебно искуство.

Због чега сте одлучили да се вратите?

Врло је једноставно – због најбољег, најбржег и најкредибилнијег news програма у земљи. Б92 је кућа која је израсла на вестима, има редакцију која у сваком тренутку може да отвори специјални програм као одговор на сваку тему и традицију која јој даје огромну специфичну тежину.

Које су основне карактеристике које мора да поседује квалитетан новинар и уредник информативе?

Правичност, друштвена емпатија, племенитост, радозналост, изграђен хумор, широко образовање, пун роковник телефона, неколико пажљиво негованих талената и разумевање породице да је управо то ваш живот. Правила посла се подразумевају.

Иза вас је две деценије каријере, када погледате уназад, да ли је entertaimant или news ваша „шоља чаја“?

Када погледам уназад видим да се на телевизији, испред камера, никада нисам ни бавио ничим што нису вести. Тако да та дилема не постоји. News је мој свет.

Јесте ли се већ срели са некадашњим колегама? Радују ли се више они вама или ви њима?

Нисмо ми ни ово време између провели потпуно одвојени јер имам много правих пријатеља у редакцији. Мислим, ипак, да је мој осмех за нијансу већи. Не могу сад да откривам зашто...

С обзиром на то да сте у свом професионалном циклусу „обишли“ скоро све телевизије, хоћете ли знати када се ујутро пробудите на коју страну треба да одете?

Занимљиво питање, мораћу првих неколико дана да имам подсетник! Без шале, оно што сам ја прошао и добио зове се пре свега огромно професионално искуство. И немојте ни за тренутак помислити да је то, у овим суровим годинама нестабилних медија, била забавна животна вртешка. Верујте, био је то тежи пут.

Чиме планирате да се бавите када одете у медијску пензију?

Моја каријера је одличан доказ да нико не зна шта га чека, а тек је пензија потпуна мистерија. Пре свега мислим да је велики успех доживети је у овом послу. Гледајући искусније колеге које пишу и под старе дане, чини ми се да је правог новинара немогуће пензионисати.

Велики трансфер једно од најпрепознатљивијих ТВ лица, Славко Белеслин направиће од новембра 2015. тако што се враћа опет news програму у којем је и изградио своје име.

Каријеру наставља на ТВ Б92 у једној од најкредибилнихјих информативних редакција.

Славко Белеслин ће заигурно допринети кредибилитету информативног програма који годинама негује лидерску позицију вестима 16:00, 20:00 и 00.00 у којем традиционално приказују реалан живот у Србији.

Провокативна питања, ексклузивне информације, истраживачко новинарство и указивање на акутне проблеме у друштву – образац су по којем ради Информативна редакција Б92, док Сузана Трнинић и Татјана Алексић и даље кроз интервјуе у Кажипрсту настављају да диктирају политички темпо Србије.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси