Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: Извештај ЕК о медијима рационално написан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 11. 2015.

Извор: www.srbijadanas.com

Вучић: Извештај ЕК о медијима рационално написан

Премијер Алексaндaр Вучић изјавио је данас да је део извештаја ЕК о слободи медија и изражавања прилично рационално написан и да нема неких великих примедби и поручио да ће се у наредном периоду радити на томе да се направи помак у тој области. Како је навео, у разговору са европским пријатељима је рекао да и они сносе можда и већи део одговорности имајући у виду број медија који финансирају и да "мало погледају" да то буде на транспарентнији начин и да знамо ко и кога финансира и како и да то допринесе да имамо боље резултате.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да "не желимо са тиме да се играмо" прихватамо наш део одговорности, да ће се радити да се имплементрирају закони које је и ЕУ оценила као добре, да се појача значај транспарентности финансирања медија...

"Наш циљ је да постигнемо напредак у свим областима", рекао је премијер и додао да је за њега најважније то што је ММФ говорио и шта су наши економски планови и програми.

Вучић је додао да све иде заједно, да извештаји ММФ и ЕК доносе бољи економски, правни и економски амбијент и много говоре и Србији. Међутим, упозорио је, многи ће се "ухватити" за она три одсто у извештају у односу на 97 одсто онога што је добро и позитивно у њему.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси