Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Амбасадор Унеска: Одричем се титуле ако Косово буде примљено
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 11. 2015.

Извор: Блиц

Амбасадор Унеска: Одричем се титуле ако Косово буде примљено

Угледни француски новинар и амбасадор Унеска Жан Кристоф Буисон написао је на свом профилу на Твитеру да ће се одрећи титуле уколико Косово буде примљено у ову организацију.

"Одричем се титуле 'Интеркултурални амбасадор Унеска' ако Косово буде примљено у ту организацију у понедељак", написао је Буисон недавно на Твитеру.

Овај угледни новинар се на друштвеним мрежама видно прикључио кампањи "No Kosovo in Unesco".

Генерална Скупштина Унеско ће данас размотрити предлог Албаније који је подржан у Извршном одбору организације да Косово постане члан те организације против чега Србија жестоко лобира.

Најављено је да ће Србија данас затражити одлагање гласања за пријем Косова за наредне две године када треба да се одржи наредна седница Генералне скупштине.

Жан Кристоф Буисон је историчар, писац и новинар. Његова прва репортажа о Србији посвећена је гробницама француских војника из Првог светског рата, који су учествовали у ослобођењу Србије.

Објавио је двадесетак репортажа - о Србији - студентски протести 1996. године, криза на Косову, пад Милошевића, бројни интервјуи са личностима из сфере политике, религије, економије и културе, као и о Русији, Кавказу, Северној Кореји, Албанији, Бугарској, Конгу, Вијетнаму и Камбоџи.

Његова прва књига "Биографија генерала Михаиловића" више пута је награђивана.

Друго издање те књиге публиковано је у џепном издању и преведено на српски језик.

Жан Кристоф Буисон је аутор антологије текстова писаца који су писали о Београду "Укус Београда" са текстовима - Виктора Игоа, Ламартина, Патрика Бесона, Роренса Дурела, Ребеке Вест, Клаудиа Магриса, Џона Ирвинга, Светлане Велмар-Јанковић, Иве Андрића...

Аутор је романа "Звао се Власов", одабраног за листу престижне књижевне награде "Гонкур", преведеног на чешки и холандски језик.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси