Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ и РТВ: Покушај хајке против новинара Дарка Шпера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 11. 2015.

Извор: Бета

НДНВ и РТВ: Покушај хајке против новинара Дарка Шпера

Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) и Радио-телевизија Војводине (РТВ) оптужили су данас Хрватско национално веће (ХНВ) у Србији и поједине политичке представнике Хрвата у Војводини да воде кампању против новинара Дарка Шпера, НДНВ-а и РТВ-а.

"Уместо да се јасно ограде од деловања председника Поверенства за омладину ХНВ-а Марија Врсеље, за кога је колега Шпер непобитно показао да је у млађим данима био присталица неонацистичких идеја и покрета, ХНВ и поједини политички представници Хрвата у Војводини настављају да ћуте о целом случају или да одговорност пребацују на медије, новинаре и новинарска удружења", навели су НДНВ и РТВ у заједничком саопштењу.

Како су рекли, последњу седницу ХНВ-а Марио Врсеља искористио је као говорницу са које је изнео низ неистина у вези са новинаром РТВ-а и чланом НДНВ-а Дарком Шпером, чиме је покушао да покрене и хајку на новинара.

"Служећи се старим и опробаним националистичким методама Врсеља нас је оптужио да смо 'једнострани' и да је циљ наших чланака и емисија био не само 'напад' на њега, већ и на целу хрватску заједницу. Он нас је оптужио да смо нарушили 'добросуседске односе Срба и Хрвата'!?", навели су НДНВ и РТВ.

Они су подсетили да је Врсеља иста особа која је организовала журке на којима се слушала "проусташка музика, у друштву са члановима неоусташких странака из Хрватске", односно иста она особа која је, "окићена неонацистичким симболима, била и на трибини на којем се величало дело Димитрија Љотића", а такође је одржавао и блиске везе са припадницима српског неонацистичког покрета.

"Та веза може да делује чудно једино онима који не знају да постоји веома активна неонацистичка интернационала у којој припадници најразличитијих нација блиско сарадјују, таргетирајући заједничке непријатеље, а то су углавном они који су други и другачији, као и људска права и људске слободе уопште", рекли су у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси