Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Упозорење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 11. 2015.

Извор: Ало

Упозорење

На седници одржаној дана 12. октобра 2015. године Савет Регулатрорног тела за електронске медије донео је одлуку којом се пружаоцу медијске услуге Предузеће за маркетинг, издавачку делатност, радио и телевизију „Happy ТV“ д.о.о. Београд, изриче мера упозорења, због тога што је у периоду од 2. октобра до 4. октобра 2015. године путем идентичног натписа на екрану, 234 пута емитовао информацију о наводним криминалним радњама председнице Привредног суда у Панчеву, Сперанце Јанчић и њеног супрга, адвоакта.

Објављена је информација је била непотпуна и уз њу није објављена реакција тих лица на изнете наводе.

Поред тога, таквим начином објављивања информације вођена је дуготрајна и поновљана кампања против лица на која се информација односи, без нових података који би оггравдали њено континуирано објављивање, са намером да се објављивањем таквог садржаја спроведе једнсотрани напад на лица, чиме је повређено и достојанство њихове личности.

Следствено наведеном, оцењено је да је пружалац медијске услуге „Happy ТV“ д.о.о. Београд, повредио своје обавезе у вези са професионалним информисањем јавности и поштовањем људских права, које су прописане одредбама члана 47. став 1. 1. 1) и члана 50. ст. 1. 3акона о електроснким медијама, као и одредбамам члана с.став 1, члана Б. ст. 2. и члана 26. став 1. Правилика о заштити људских права у области пружања медијских услуга.

Овом одлуком пружаоцу медијске услуге „Happy ТV“ д.о.о. Београд, наложено је у циљу отклањања учињених повреда обавеза: а) да обезбеди истинито и потпуно информисање јавности, нарочитоу вези са питањима који се односе на незаконито поступање у вршењу јавних функција и послова; б) да информацију у вези са којом одређено лице има оправдан интерес да се изјасни , нарочито ако се износе наводи о нестручности , неморалном или незаконитом поступању, објави тако да наведеном лицу остави могућност да одговори на наводе; в) да н предузима једностране нападе на лице, нити водити дуготрајну или поновљану камапању у вези са појединим лицем без релавантних нових података, који би оправдали продужено или поновљено извештавање о истој личности, догађају или појави; г) да поштује достојанство личности лица на која се информација односи".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси