Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изабрани победници конкурса „О чему Србија ћути?”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2015.

Извор: Славко Ћурувија фондација

Изабрани победници конкурса „О чему Србија ћути?”

У великој конкуренцији квалитетних предлога за истраживачке и аналитичке новинарске приче из локалних средина изабрано је пет кандидата.

Славко Ћурувија фондација одабрала је пет новинарки и новинара који ће учествовати у програму подршке локалним медијима у Србији под називом „О чему Србија ћути?”.

У великој конкуренцији квалитетних предлога за истраживачке и аналитичке новинарске приче из локалних средина одлучено је да ће у програму учествовати: Љубица Јоцић (портал Јужне вести, Ниш), Виолета Глишић (Крагујевачке новине, Крагујевац), Ана Аћимов (портал Мој Бечеј, Бечеј), Наталија Јаковљевић Иванић (портал Маглочистач, Суботица) и Денис Колунџија (портал 021, Нови Сад).

Изабрани новинари ће на причама које су предложили радити наредна четири месеца, уз менторску и финансијску подршку Славко Ћурувија фондације.

Фондација ће обезбедити објављивање прича у медијима са националним покривањем и на тај начин обезбедити њихову додатну видљивост.

Конкурс је био намењен новинарима локалних медија који имају предлог добре новинарске приче од великог значаја за локалну заједницу, коју су спремни да испричају, а да је притом реч о теми о којој није довољно или није уопште извештавано.

Циљ конкурса „О чему Србија ћути?” јесте унапређење знања и вештина новинара локалних интернет и штампаних медија у аналитичком и истраживачком новинарству, као и поспешивање сарадње локалних медија, укључујући и међусобну размену садржаја.

Пројекат се реализује уз подршку Балканског фонда за демократију Немачког Маршаловог фонда Сједињених Америчких Држава.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси