Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тадић тужио Дачића и неке медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 11. 2015.

Извор: Н1

Тадић тужио Дачића и неке медије

Председник Социјалдемокатске странке (СДС) Борис Тадић поднео је тужбу против лидера Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивице Дачића због оптужби које је изнео на његов рачун приликом објављивања тајних снимака Дачића и Родољуба Радуловића, оптуженог за шверц кокаина.

"Зато што желим да питања оптужби која имају кривичну димензију изађу из политичког и таблоидног поља и да се преселе тамо где им је место, а то је суд. Ако неко неког оптужује за кривично дело, злоупотребу служби безбедности у политици, онда идемо на суд да видимо да ли је то тако или није. А не да се налазимо у пољу таблоидизиране политике у којој никада не можете да чујете аргумент. И видећу шта ће тамо господин Дачић да каже", рекао је Тадић.

Он додаје да су осим Дачића тужбе поднете и против неких медија.

"Није Дачић једини кога сам превео у судницу, него сам на жалост морао и неке медије, који су објављивали лажи и оптуживали ме за тешка кривична дела. Хајде да сад то пребацимо у суд када је дебата, у ствари, судског карактера", рекао је бивши председник Србије.

Ивица Дачић је почетком септембра, после објављивања снимака сусрета са Мишом Бананом, рекао да је Тадић организатор кампање која се води против њега и да се снимцима од пре седам година служи за уцену.

"Сада је јасно да смо у држави имали параполицијске снаге које су радиле за једну личност у држави, а не за државу, јер сам и ја био део државе", казао је тада Дачић и додао да сматра да су снимци све време служили за уцењивање, као и сада што служе за изазивање политичких потреса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси