Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЕУ тражи забрану Информера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2015.

Извор: Информер

ЕУ тражи забрану Информера

Плаћеници Европске уније на све могуће начине покушавају да ућуткају Информер и спрече нас да објавимо истину о томе како се заправо финансирају „независни медији" у Србији, односно како стране владе већ годинама плаћају покушаје рушења наше владе.

 

Најава Информера да ће од понедељка 9. новембра кренути са објављивањем резултата великог истраживања о пропагандној акцији чији је крајњи циљ изазивање хаоса у Србији окарактерисана је јуче у Бриселу као „потерница" усмерена против слободних новинара (?!).

Поједини говорници на конференцији Европске комисије о слободи медија на Западном Балкану и у Турској „Спик ап", коју је отворио лично европслд комесар Јоханес Хан, затражили су чак да Информер буде забрањен! 

Независни лажови  лако смо најавили да ћемо објавити конкретне доказе, документа и изјаве саучесника у злочиначкој пропагандној акцији, новинарски експерти из ЦИНС, БИРН и КРИК унапред нас нападају као да смо терористи! Зашто они то раде? Чега се толико плаше? Шта то тако страшно крију од јавности у Србији?!  

На поменутој конференцији Европске комисије у Бриселу новинарка косовског 81-РН, извесна Џета Џара означила је Информер, без икаквог доказа, као „плаћенички медиј"! Током њеног излагања, преко огромног видео бима у конгресној хали приказана је страна наших новина.

Нападима острашћене Албанке брже-боље су се придружили и „независни новинари" из Србије. 

Тако је уредник „Јужних вести" Предраг Благојевић на Твитеру одмах поручио: „Потерница Информера за српским новинарима Стеваном Дојчиновићем, Слободаном Георгиевим и Бранко Чеченом тема и у Бриселу #СпеакУп3".

Новинар Душан Машић, који већ годинама ради на Би-Би-Сију, прешао је и на личне увреде упућене нашемуреднику. 

„Свака част, Вучићевићу. Ако си желео међународну славу лудака, добио си је", написао је Машић, док је глумица Бојана Маљевић једва дочекала да иронично прокоментарише да је Информер „звезда конференције".

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић рекао је јуче да је то што се десило у Бриселу само доказ страшног лицемерја и насиља ЕУ и њихових плаћеника у Србији.

- Кад они истражују и годинама силују афере по Србији, онда је то слобода и врхунско новинарство, а када ми истражујемо, онда је то ваљда тероризам!?! Чекајте, па је л' то нама неким евроунијатским декретом можда забрањено да се бавимо новинарством?! И јесу ли то они заштићени као мечке, па нико не сме да их пита одакле им милиони? - пита Вучићевић, који одлучно одбацује све оптужбе изречене у Бриселу: 

- Не разумем о каквој они то потерници говоре! Па зар је потерница најављивање текстова у новинама? Шта тачно у тој најави није по закону, кодексу или било ком правилу?! То су све глупости! Морам, ипак, да кажем да ме необично радује паника коју је међу тим такозваним независним новинарима изазвала сама најава наших текстова! Они знају шта су све и како радили, а знају и да од понедељка 9. новембра, кад ми објавимо све што смо сазнали, неће више моћи тек тако да лажу Србе - објашњава наш главни уредник.

Чисте глупости

Директор агенције „Партнер консалтинг" Мирослав Шутић тврди да су критике упућене у Бриселу нашем листу класичан вокабулар невладиних организација које треба игнорисати.  

- Ма шта вас брига! То што ове организације прогурају овакву реторику до европских институција не значи и апсолутно ништа. Не знам што вас истичу у негативном контексту кад нај ава приче о откривању начина на који неко послује и на који се финансира апсолутно не упучује ни на какву потерницу. То су глупости! - истиче Шутић. 

Пропагандна машинерија

Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да ЦИНС, БИРН и КРИК нису независни медији, већ „евроунијатски лобисти и плаћеници".

- Запад већ годинама формира пропагандну машинерију у Србији, која се прави преко такозваних независних медија. Зато им је ноћна мора да неко отвори ту причу и обелодани шта су све радили. Они нису слободни медији нити борци за демократију, већ зависни пројекат усмерен против интереса Србије. Сви они добијају огроман новац да би лобирали за ЕУ - закључује Анђелковић.

Миливојевић: Тек ће вас нападати!

Маркетиншки стручњак Цвијетин Миливојевић истиче да се наш лист сада налази у незгодној позицији.

- Информер је у сендвичу између еврофанатичне политике Београда и русофилске и евроскептичне уређивачке политике вашег листа. Зато можете да очекујете да вас нападну и људи из врха власти, јер организатори те конференције нису моји, веч њихови „европски пријатељи" - упозорава Миливојевић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси