Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мали: Доказаћу да тврдње Крика нису тачне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2015.

Извор: Б92, Танјуг

Мали: Доказаћу да тврдње Крика нису тачне

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да ће доказати да тврдње које је изнео портал "Крик", нису тачне.

 

Мали је изјавио да његов правни тим у Бугарској ради на предузимању правних корака у вези са тврдњама да је он, као директор офшор компаније, власник више станова у тој земљи.

На питање докле се стигло са тим случајем, Мали је рекао да не комуницира са правним тимом свакодневно, али да све иде својим током и да је све препустио правним тимовима у Београду и Бугарској.

"Што пре се заврши то боље, само да се што пре заврши цела прича у вези са тврдњама тог портала", казао је Мали новинарима током посете "Беоком сервису".

На питање новинара да ли је његов једини аргумент да су напади на њега у ствари усмерени против премијера Александра Вучића, Мали је казао да то "апсолутно није једини аргумент, али то је оно што је тачно".

"Нисам мета свих ових напада ја, већ председник Владе, а ја преузимам одговорност на себе да све тврдње које су изашле у медијима нису тачне", објаснио је Мали.

На провокативно питање новинара "Крика", будући да тврди да је премијер мета напада, да ли то значи да Вучић стоји иза офшор компанија у чије је име Мали куповао станове, градоначелник Београда је рекао: "Апсолутно не".

"Не знам одаке Вам сада то. То апсолутно није тачно, а ја не желим са вама да полемишем овде на такав начин. Идемо кроз институције система. Ја ћу рећи шта имам да кажем институцијама. Ви сте рекли шта сте имали да кажете", поручио је он.

Агенција проверава оптужбе против Синише Малог

Агенција за борбу против корупције и даље проверава наводе о томе да ли је градоначелник Београда Синиша Мали био у сукобу интереса и да је на челу офшор компаније на Девичанским острвима, а о резултатима тог поступка неће се оглашавати док процедура не буде окончана, речено је агенцији Бета у тој институцији.

У Агенцији су навели да не могу са сигурношћу да кажу колико ће читава процедура трајати и када се могу очекивати резултати провере.

Све зависи од тога до којих ће се података доћи и где ће истрага довести, навели су у Агенцији за борбу против корупције.

БИРН је 21. октобра објавио да ће Агенција за борбу против корупције истражити наводе да је Мали директор офшор компаније са Британских Девичанских острва и да ту функцију обавља упоредо с функцијом градоначелника Београда.

Према Закону о Агенцији за борбу против корупције, функционери су дужни да Агенцији пријаве све функције и све приход од функција које обављају у земљи и иностранству.

Мали није пријавио да обавља било коју другу функцију сем функцију градоначелника, док истраживачка мрежа КРИК тврди да је он директор бар једне офшор компаније. Мали је демантовао те наводе, тврдећи да су документа те фирме са његовим потписом фалсификовани.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси