Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јовановић и Сотировски нови чланови ЛАФ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 11. 2015.

Аутор: М. В. Извор: Јужне вести

Јовановић и Сотировски нови чланови ЛАФ-а

Локални антикорупцијски форуми Ниш убудуће ће бити “јачи” за још два нова члана, јер су се овом телу прикључили и професор и покретач грађанских протеста у Нишу Ђокица Јовановић и новинарка РТС-а Драгана Сотировски. Нова координаторка ЛАФ-а Зорица Миладиновић.

 

Иначе, Јовановић и Сотировски недавно су добили Годишњу награду за борбу против корупције коју додељује ово независно градско тело, након чега су, кажу у ЛАФ-у, лауреати изразили жељу да постану њихови чланови.

Локални план за борбу против корупције града Ниша, усвојен у Скупштини града Ниша, предвиђа да стални чланови ЛАФ-а могу постати добитници Годишњих награда за борбу против корупције, а Јовановић и Сотировски су изразили жељу да то буду - наводи се у саопштењу ЛАФ-а.

Новинарка и шефица дописништва Радио-телевизије Србије Драгана Сотировски је допринела борби против корупције пре свега кроз своје извештавање о корупцији у области здравства, због чега је била изложена различитим притисцима, претњама и тужбама.

Нова координаторка Зорица Миладиновић

Након што је истекао мандат претходној координаторки ЛАФ-а Валентини Крстић, иначе једном од познатијих узбуњивача у овом делу земље, ЛАФ је за нову координаторку изабрао Зорицу Миладиновић, иначе дописницу листа "Данас".

За заменицу координатора је изабрана Весна Црногорац, секретар Библиотекарског друштва Србије. 

 Доскорашњи чланови Младен Јовановић и Игор Милосављевић су у претходном периоду изашли из чланства ЛАФ-а “из приватних разлога”.

"Борићемо се упркос недостатку пара и услова"

За несметано функционисање ЛАФ-а нису обезбеђени ни други услови, мада је у градском буџету за 2015. годину предвиђено 1.200.000 динара за техничку подршку његовом функционисању - кажу у ЛАФ-у.

У овом телу тврде да ће, упркос недостатку услова за рад, чланови ЛАФ-а ће наставити да се максимално ангажују на реализацији активности из Локалног плана, борби против корупције, као и пружању подршке грађанима који су спремни да на њу укажу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси