Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС спремио отказе за раднике РТВ Приштине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 11. 2009.

Извор: Блиц

РТС спремио отказе за раднике РТВ Приштине


Директор РТВ Приштина Звонко Миладиновић оптужио је директора РТС-а Александра Тијанића да је сам и без консултација са запосленима одлучио да угаси РТВ Приштина и да до Нове године свим радницима подели отказе.

РТВ Приштина послује у саставу РТС-а, обухвата седам медија на Косову и Метохији и југу Србије и запошљава 276 људи.

Запослени у РТВ Приштина траже од Владе Србије да поништи одлуку челника РТС-а. Миладиновић тврди да би гашењем РТВ Приштина српски народ на Косову и Метохији могао да се информише само преко медија које финансира Влада Косова или стране НВО.

Он наводи да му није било дозвољено да присуствује последњој седници Управног одбора РТС-а на којој је донета одлука о социјалном програму за све раднике РТВ Приштина, као и да је упркос договору о заједничком одласку код премијера Мирка Цветковића, Александар Тијанић код премијера на разговоре о будућности приштинске телевизије отишао сам.

 - Тијанић је убедио премијера да је најбоље решење за РТВ Приштина да сви радници буду обухваћени социјалним програмом. Практично то би значило да до краја године сви запослени буду отпуштени, а од Нове године да почне запошљавање између 100 и 150 нових радника - каже Миладиновић.

Он подсећа да тренутно у саставу РТВ Приштина, која је крајем 1999. године премештена у Прокупље, као емитери раде телевизијске и радио станице у Звечану, Шилову, Косовској Митровици, Грачаници, Куршумлији и Прокупљу.

- Ситуација је захтевала да се медији у овим градовима који су иначе део РТС-а пререгиструју и само формално постану приватни како би код Унмика и РРА добили дозволе за рад и одговарајуће фреквенције.

Фиктивни власници ТВ „Мост“, „Мост“ НЕТ-а, „Пулса“ и радија на Косову, у Прокупљу и Куршумлији јесу радници РТС-а. Опрема, средства и запослени такође су део Јавног сервиса чије руководство сада оцењује да смо на грбачи РТС-а који не може да финансира приватнике - каже Миладиновић, додајући да РТВ Приштина кошта годишње РТС око три милиона евра.

Бисерка Милосављевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси