Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вулкану и Лагуни уручене новинарске награде Сајма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 11. 2015.

Извор: Танјуг

Вулкану и Лагуни уручене новинарске награде Сајма

Традиционалне награде које новинари акредитовани за праћење Сајма књига уручују сваке године последњег дана Сајма, данас су дате представницима Вуклана - као најбољег издавача и Лагуне - као најпофесионалнијег према медијима.

 

Новинар "Блица" Татјана Њежић је у име комисије за пребројавање гласова за новинарске награде у којој су још били Мелиха Правдић (Радио Београд) и Марија Миљевић Рајшић (РТС) саопштила да је у гласачкој кутији нађено 56 листића из 17 редакција и да је констатовано да је 11 листића било неважеће.

Њежић - која је била један од иницијатора оснивања ове награде - рекла је да је ове године ванредно велики број новинара гласао и да је то само потврда да је награда отишла у праве руке.

Њежић је подсетила да је ову новинарску награду, као подршку књизи, установила група новинара на челу са Маријом Миџовић а у организационом одбору су били Ненад Манојловић, Војка Пајкић, Анђелка Цвијић, Зоран Радисављевић, Драган Богутовић и она.

По њеној оцени, живимо у времену ненаклоњеном ни књизи ни култури, а транзиција је изнедрила разне монструозности. "У тој нас ветрометини, признали или не, једино књига и култура чувају", рекла је Њежић.

Пре уручења награда, Њежић је навела да је Вулкан победио са 64 поена. На другом месту се нашла Лагуна са 54 а на трећем Геопоетика са 16 поена.

За најбољи однос према медијима Лагуна је добила 62 поена. На другом месту је Геопоетика са 32, а на трећем Архипелаг који је добио 21 поен.

Награде се састоје од повеље и уметничких дела. Дародавци су овога пута били галерија Хаос која је дала рад уметника Пера Никчевића и академски сликар Саша Марјановић који је лично поклонио једно своје дело Лагуни.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси