Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Руси отварају телевизију за Балкан, директор Емир Кустурица?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2015.

Извор: www.novinenovosadske.rs

Руси отварају телевизију за Балкан, директор Емир Кустурица?

Русија почиње својеврсни рат за превласт и утицај на Балкану, а први потез биће им отварање телевизије која ће покривати цео регион.

Реч је о инвестицији вредној чак 11 милиона евра, а најозбиљнији за генералног директора телевизије биће прослављени српски редитељ Емир Кустурица.

Извор упућен у детаље пројекта, открива да ће се програм руске телевизије емитовати у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

– Замишљено је да телевизија буде регионалног карактера и да буде пандан мултиплатформи Н1, која је партнер америчког Си-Ен-Ен-а на овим просторима. Програм ће се заснивати на информативном и културно-образовном садржају а планирано је и отварање великог броја радних места – каже саговорник.

Постављање Емира Кустурице на чело ове телевизије не би било велико изненађење с обзиром на то да он има добре контакте са највишим руским државним функционерима и дипломатама.

Осим тога, веома је упознат и са глобалним утицајем којим има "Раша тудеј", за коју такође гаји велике симпатије.

Генерални секретар Удружења новинара Србије Нино Брајовић каже да је чуо за приче о отварању руске телевизије и оцењује да ће то утицати на однос медијских снага у региону.

– То можда на први поглед некима делује лоше, али је сигурно добро за новинарство у Србији. На првом месту, довело би до веће,  конкуренцуије и могућности да ствари гледамо из више углова. С друге стране, кад је реч о тако јаким финансијским могућностима, то за новинаре значи сигуран посао и редовну плату – каже Брајовић.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

03.11.

2015.

Slavujko [нерегистровани] у 07:48

Dobrodosli...

Dobri , Ruski Medved, je dobrodosao na ove ljigave medijske prostore! Profesinalno posmatrano, ovaj potez obecava da zatalasa zabokrecinu koja je prekrila Balkan! Radujem se sto ce se pruziti sansa pravim profesionacima da ovu devalviranoj profesiji vrati dostojanstvo i da ce, najzad, da se odvoji zito od kukolja...
Voleo bih da se sto pre potvrdi ova dragocena vest...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси