Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Родић врбује Борка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 10. 2015.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Родић врбује Борка

Власник „Курира" Александар Родић, који је озбиљно решио да се бави политиком, у највећој тајности врбује потпредседника ДС Борислава Стефановића да му се придружи у новој партији, сазнаје Информер!

Родић и Стефановић, тврде наши одлично обавештени извори, у редовном су телефонском контакту, а организовали су и неколико тајних састанака.

Родић је убеђен да су он и Борко „добитна комбинација“ која ће уз јаку медијску подршку „Курира“ и његових издања већ на наредним изборима ући у парламент.

Раде и истраживања

Информерови саговорници из Родићеве фирме кажу да су већ наручена и истраживања која треба да покажу колико би гласача подржало ову опцију.

- Аца је најозбиљније ушао у целу причу... Он је свестан да му лобирање у Бриселу и подршка амбасадора не значе превише ако нема подршку у Србији. Зато је решио да се удружи са Борком. Њих двојица се скоро сваки дан чују телефоном, а неколико пута су се и видели... Борко, међутим, још није преломио да ли ће прихватити нови политички ангажман - преноси наш извор.

И док Александар Родић, који је раније за Информер потврдио да се спрема за улазак у политику, јуче није одговарао на наше позиве и поруке, Борислав Стефановић тврди да ништа од овога није тачно:

- Родића сам можда видео, али само на телевизији. С њим нисам ни разговарао, нити сам се виђао, нити сам се чуо. У свему томе нема ни грама истине, иако знам да ћете написати шта хоћете... Родић ме не врбује ни за какву странку! А да ли има политичке амбиције морате њега да питате.

Већа моћ

Аналитичар Мирослав Шутић, с друге стране, оцењује да је логично то што Родић у своју нову странку врбује искусног политичара, јер газда „Курира" жели већу моћ и профит.

- Ово је чиста тајкунска манипулација која нема никакве везе с политиком. Реч је о чистој негацији политике, јер је свима јасно да Родић нема намеру да се бори за друштвени интерес, већ искључиво за свој! Он нема искуства у политици, па је Стефановић, који је тренутно у немилости ДС, логичан избор. Родић неће узимати почетнике, а у овој комбинацији је небитно ко заступа коју идеологију закључује Шутић.

Владимир Пејић, Фактор плус

У Србији постоји много необичних комбинација и ништа не изненађује. Родић би Борку обезбедио медијски простор, а овај њему политичко утемељење.

Родићу, објави уговор опреузимању 'Политике' и 'Новости'

 Александар Родић и даље одбија да објасни зашто је пре месец дана објавио да је купио потраживања ВАЦ од „Политике" и „Новости", а до данас та потраживања није ни покушао да реализује.

Информер је, подсетимо, на основу изјава учесника у „досистичкој купопродаји" ова два листа и документације до које смо дошли објавио сазнања према којима Родић обмањује јавност да је нови газда „Политике" и „Новости".

Позивамо га зато још једном да објави уговор о преузимању потразиваниа од ВАЦ уколико такав уговор заиста постоји и објављујемо чињенице до којих смо дошли:

• Александар Родић и његов тадашњи најближи пословни сарадник Душан Бјелопетровић током 2011. контактирали су с Немцима из ВАЦ, који су се пре тога повукли из управљања „Политиком" и „Новостима" и започели преговоре о куповини власничких удела.

• Када су схватили да немају довољно пара за куповину, Родић и Бјелопетровић су контактирали с Микијем Ракићем, сада покојним шефом кабинета ондашњег председмка Србије Бориса Тадића. Понудили су Ракићу и Тадићу да им уступе с Немцима уговорену купопродају „Политике" и „Новости", а да заузврат добију шест милиона евра.

• Врх власти је наложио власнику „Фармакома" Мирославу Богићевићу да од Немаца откупи те дневне новине, а с Родићем и Бјелопетровићем је постигнут договор да им се исплати 5,4 милиона евра.

• Богићевић је преко фирми на Кипру и у Русији започео куповину „Политике" и „Новости" од ВАЦ. Исплатио је прву рату од око цетири милиона евра. Родићу је исплатио око два милиона евра и дао му менице „Фармакома" на остатак дуга.

• После промене власти 2012. тајни посао преузимања медија је пропао. Богићевић до данас није исплатио остатак цене ВАЦ-у, а Родић није успео да наплати гаранције од „Фармакома", који је у међувремену пропао.

• Иако је пре месец дана објавио да је купио потраживања од ВАЦ према „Политици" и „Новостима", Родић до данас никоме није показао уговор о тој куповини.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси