Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рођендан најстаријег фабричког листа "Колектив"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2015.

Аутор: Горица Тончев Василић Извор: Колектив

Рођендан најстаријег фабричког листа "Колектив"

Првог новембра биће тачно 68 година откако је са разгласне станице у Бору најављен излазак из штампе првог броја листа „Колектив“.

 

Од тог 1. новембра 1947. године до данас одштампана су 2.262 броја у тиражу од 22 милиона примерака.

Написано је више од 260.000 новинарских текстова илустрованих са преко 26.000 фотографија.

Стрпљивим и марљивим вишедеценијским радом најстарије фабричке новине у земљи стицале су поверење читалаца, а новинари непроцењиво искуство.

Озбиљним и темељним приступом темама грађен је високоморални имиџ листа, па зато и данас, у својој шездесет осмој години, „Колектив“ чврстим кораком, и са еланом и енергијом осамнаестогодишњака, корача ка осмој деценији као озбиљан и одговоран лист који професионалним информисањем брани праг достојанства компаније и чува њене интересе.

Од њега, од „Колектива“, одувек се очекивало да не дозволи да заборав загосподари и избрише из сећања најупечатљивије дане и године историје Рударско-топионичарског басена Бор.

Оне блиставе и златне, које су борску компанију сврставале на сунчану страну економије, као и оне тешке, бремените када се пролазило кроз транзицију и приватизацију.

Од новинара „Колектива“ се одувек очекивало, а ми то и дан-данас испуњавамо, да увек будемо на страни РТБ-а.

Да у време опште таблоидизације, окружени дигиталном технологијом која немилосрдно сипа информације, сачувамо пристојност професије али и непоколебљивост у чувању дигнитета компаније.

О томе да ли је и у којој мери „Колектив“ успешан у мисији која каткад уме да делује као немогућа, у прилог говоре бројне награде које је добијао током свих ових година.

Последње у низу, овогодишње признање „Капетан Миша Анастасијевић“, пословном гласилу Рударско-топионичарског басена Бор додељено је због квалитетног информисања, традиције и очувања историје Бора и Тимочке Крајине.

У образложењу награде истакнуто је да „Колектив“ професионално, камером и пером, са мером, прати сваки корак – и слаб и јак – једне од највећих српских компанија, бележи живот Борана и Мајданпечана, подсећа на старо, али стреми ка новом и сликом и словом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси