Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Више од 30 полазника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 10. 2015.

Аутор: М.В. Извор: Данас

Почела са радом друга по реду школа новинарства у оквиру пројекта „Млади имају реч“

Више од 30 полазника

Почела са радом друга по реду школа новинарства у оквиру пројекта „Млади имају реч“. Захваљујући првој која је изнедрила мноштво младих талената из ове области, друга сезона окупила је рекордан број заинтересованих.

 

Више од 30 полазника у просторијама Црвеног крста Пожаревац је одслушало уводно предавање.

Дугогодишњи новинар Радио Пожаревца, Влада Винкић, причао је о томе шта би новинарство требало да представља и како изгледа осмишљање и припрема радијских емисија. 

- Велико ми је задовољство што сам у прилици да младима, од којих ће поједини сигурно постати новинари, пренесем део свог тродеценијског искуства рада у медијима. Ако би макар један, а сигуран сам да ће их бити више, од данашњих полазника постао новинар, ја бих био пресрећан, казао је Винкић. Поред њега, младим новинарима предавања ће држати и новинар пожаревачког радија Бум 93 Урош Урошевић. 

Полазници школе су након уводног предавања били у обиласку просторија Радио Пожаревца и многи су се по први пут нашли у једном радијском студију.

Школу новинарства и ове године организује неформално удружење „Млади имају реч“ уз стручну сарадњу „Омладинског савета“, радија Бум 93 и финансијску подршку града Пожаревца.

Координаторка пројекта је Кристина Илић. 

- Планирано је да школу новинарства спроведемо током наредна три викенда, тачније да у том периоду завршимо предавања. Након тога, полазници ће радити прилоге, анкете и интервјуе, зависно од њихових интересовања и способности, казала је Илићева.

Због великог интересовања, полазници ће бити подељени по групама које ће водити старији чланови редакције радијске емисије „Млади имају реч“, док ће на крају курса новинарства полазници полагати и тест.

Најбољи ће имати прилику да учествују у припреми и реализацији споменуте омладинске емисије. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси