Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ево како је полиција напала уредника ИН4С-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 10. 2015.

Извор: in4s.net

Ево како је полиција напала уредника ИН4С-а

По други пут за седам дана припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) црногорске полиције примијенили су јуче силу над главним и одговорним уредником портала ИН4С Гојком Раичевићем. И поново без икаквог повода! Док је у друштву још једног новинара фотографисао и снимао колону полицијских возила која су се кретала центром града, улицом Слободе, након разбијања протеста пред Скупштином, Раичевића је напао маскирани полицајац који му је пришао с леђа, ударивши га у предјелу рамена, напуштајући одмах потом лице мјеста.

 

Након само пар минута, готово на истом мјесту, пошто је очито препознао уредника нашег портала, други маскирани САЈ-евац, излетио је из возила регистарских ознака ПГ МН 234, пришао Раичевићу и ударио га снажно ногом у кољено, па песницом у предјелу браде.

Раичевић је ударце издржао стоички, а колега који му је правио друштво успио је да забиљежи ове нападе камером мобилног телефона.

Подсјећамо, Раичевић је  брутално  претучен у полицијској марици 17. октобра и завршио је у Ургентном центру, након што је ухапшен током акције разбијања протеста испред Скупштине Црне Горе.

Послије указане медицинске помоћи и примања инфузије, Раичевић је одведен у полицију, да би након саслушања био пуштен на слободу.

Раичевића је тога дана најприје полиција ометала у снимању протеста, а ухапшен је након што је одбио да се склони са мјеста догађаја током хапшења посланика ДФ-а Славена Радуновића.

Раичевић од удараца задобијених у предјелу бубрега у полицијској марици повраћао и потом изгубио свијест, због чега је био пребачен у Ургентни центар.

О ова два напада, по свој прилици пажљиво планирана и организована, редакција ИН4С-а очекује да се на сјутрашњој сједници експлицитно изјасни Грађански савјет за контролу рада полиције, и да се полицијски службеници и старешине које су наредиле и извршиле  физичко злостављање нашег уредника, ургентно идентификују, саопште јавности њихова имена и процесуирају пред надлежним органом. Ово тим прије јер смо у посједу доказа који се не могу оспорити.

Уједно, позивамо на солидарност медијске куће и новинарска удружења, као и организације које промовишу људска и грађанска права.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси