Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДС: Кад је одлучено о престанку важења Упутства за емитере
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 10. 2015.

Извор: Танјуг

ДС: Кад је одлучено о престанку важења Упутства за емитере

Посланица ДС Весна Марјановић упитала је данас Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) на којој седници и по ком правном основу је донета одлука о престанку важења Општег обавезујућег упутства за емитере, којим је ван трајања предизборне кампање било забрањено рекамирање политичке организације или оглашавање њихових скупова.

Марјановић је затражила објашњење поводом одлуке РЕМ-а са седнице 21. октобра да, будући да је сетом медијских закона престало да важи Упутство за емитере, не постоји основ да се покрене поступак за утврђивање одговорности телевизија Пинк, Хаппy и Студио Б, које су директно преносиле прославу седам година од оснивања СНС.

Она је у допису Савету РЕМ-а упитала на којој седници је донета одлука о престанку важења упутства и, уколико је донета, на основу ког члана Закона о радиодифузији или Закона о електронским медијима је то учињено.

"Уколико је тумачење Савета РЕМ-а да доношење новог сета медијских закона ставља ван снаге важење Општег обавезујућег упутства Агенције, шта је био разлог да од 2. августа 2014. године када су нови закони донети, Савет РЕМ-а не донесе одговарајућа упутства за понашање емитера", упитала је Марјановић. 

Она је упитала и кад је и у којој форми наводна одлука објављена на званичној интернет презентацији Савета РЕМ-а или на неки други начин доступан емитерима и јавности, а у складу са Законом.

 

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси