Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Николић: Део медија погрешно интерпретирао Костића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2015.

Извор: Танјуг

Николић: Део медија погрешно интерпретирао Костића

Председник САНУ Владимир Костић је, на састанку државног врха са представницима цркве и Академије наука, рекао да је његова изјава о Косову лоше интерпретирана у делу медија, рекао је данас у Крагујевцу председник Србије Томислав Николић.

 

Николић каже да се потом извинио Костићу због свог реаговања у којем је поставио и питање може ли Костић након такве изјаве да остане на челу САНУ.

"Синоћ смо то расправили", рекао је председник Србије истакавши да је на синоћњем састанку "Костић схватио да је политика наука која има много финеса и да је сваки јавни иступ прилика да покажете колико сте у томе зрели, а колико не зрели".

Медији су у недељу пренели да је Костић у интервјуу за Радио Београд  изјавио да је у овом тренутку једина политичка мудрост на који начин, са елементима достојанства, напустити Косово, јер оно "ни дефакто ни дејуре није у рукама Србије". 

У Србији, рекао је Николић, свака изјава је повод да се поједини медији обрачунавају са другим људима.

"Костић може да каже шта мисли, а ја немам права да кажем да ми се то не свиђа, где је ту моје право", рекао је Николић на питање новинара зашто Костић не може да изнесе своје мишљење.

Николић је додао и да постоји лично и јавно мишљење, те и да председник државе, премијер и председник САНУ своје лично мишљење могу да изнесу само у кругу породице и међу пријатељима.

"Сви који мисле да Костић нема право на мишљење и да тиме бране слободу мишљења - не бране је", рекао је Николић и додао "да бране нешто што није замисливо због чега је он реаговао и затражио да САНУ одговори да ли је Костићева изјава и њен став".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси