Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Онлајн читање новина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 11. 2009.

Извор: Политика

Онлајн читање новина


Вебсајтови америчких штампаних медија забележили су током трећег квартала текуће године више од 74 милиона јединствених посета месечно, што је више од трећине (38 одсто) од укупног броја корисника Интернета, наведено је у извештају који је за потребе Новинског удружења САД урадила фирма „Нилсен онлајн”.

Посетиоци новинских сајтова отворили су током тог тромесечја више од 3,5 милијарди страница, потрошивши 2,7 милијарди минута на „сурфовање” у 596 милиона сесија, истиче се у последњем билтену Европског савеза новинских агенција.

Међу пет најпосећенијих виртуелних извора вести у септембру налази се само један новински вебсајт. Адреса америчког дневника „Њујорк тајмс” посећена је јединствено 21,5 милиона пута претпрошлог месеца, што је за седам одсто више посетилаца него у 2008.

На тај начин сајт америчког утицајног листа пласирао се на пето место по броју посета.

Сајт „Јаху њуз” је лидер виртуелног информисања, пошто га је током месеца као извор информација користило чак 42,6 милиона јединствених посетилаца, што је 12 одсто више него прошле године. У врху се налазе и сајтови Си-Ен-Ен, потом Ем-Ес-Ен-Би-Си и Америка онлајн њуз.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси