Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Репортери без граница осудили хрватске полицајце
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 10. 2015.

Извор: www.alo.rs

Репортери без граница осудили хрватске полицајце

Организација Репортери без границa (РСФ) осудила је данас понашање хрватских полицајаца према новинарима који су на српско-хрватској граници извештавали о избегличкој кризи, наводећи да "ништа не може оправдати насиље над медијима".

Организација је позвала хрватске власти да "спрече полицију да чини такве претње и насиље".

"Инциденти над новинарима које праве полицајци на границама, постали су неприхватљив образац понашања и ми то осуђујемо", каже се у саопштењу Александре Женест, шефа РСФ за ЕУ и Балкан.

"Насиље над новинарима који извештавају о избегличкој кризи је једноставно ужасно", навела је она.

Саопштење је издато након што је хрватска полиције јуче на српској граници гурнула новинара АФП-а Андреја Исаковића на земљу без објашњења и бацила његове две камере на земљу, а које је поново добио натраг после неколико сати.

На истом граничном прелазу Беркасово, Исаковић је видео да је хрватска полиција одузела и бацила кемеру једног британског извештача, док је новинска агенција Ројтерс јавила да је хрватски полицајац ударио једног њеног камермана и запретио да ће му уништити опрему, наводи НБГ.

Министарство унутрашњих послова Хрватске саопстило је јуче да су новинари две стране новинске агенције били међу мигрантима који су ушли у Хрватску на илегалном прелазу и тиме прекршили хрватске законе.

Исаковић је рекао да је полиција прегледала његову новинарску легитимацију када је дошао на прелаз Беркасово и да се налазио на српској страни границе када су до њега, псујући и вичући, дошли хрватски полицајци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси