Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Црногорски синдикат осудио поступање полиције према новинарима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2015.

Извор: Синдикат медија Црне Горе

Црногорски синдикат осудио поступање полиције према новинарима

Синдикат медија Црне Горе најоштрије осуђује данашње поступање полиције према новинарима и фоторепортерима током и након акције полиције и комуналних служби на Булевару Светог Петра Цетињског у Подгорици.

Сматрамо да је неприхватљива и опасна употреба насиља и ометање новинара и медијских радника на радном задатку, без обзира на околности које су биле повод полицијске акције.

Медијски радници морају бити заштићени током обављања својих задатака, а супротан примјер не смију да дају они који су у обавези да их штите.

Посебно изражавамо забринутост што, према медијским наводима и изјавама свједока, постоји озбиљна сумња да је у овом случају дошло до кршења људских права и угрожавања слободе медија.

Медијским радницима мора бити дозвољено да слободно извјештавају са лица мјеста, са свих догађаја за које они процијене да су од јавног интереса.

Због свега наведеног Синдикат медија Црне Горе захтјева објашњење од челних људи Министарства унутрашњих послова и Управе полиције како је и под којим околностима дошло до ових инцидената те да ли ће неко сносити посљедице због евентуалног прекорачења службених овлашћења.


Главни одбор Синдиката медија Црне Горе


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси