Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Остојић: Хрватски полицајци нису прешли српску границу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2015.

Извор: Танјуг

Остојић: Хрватски полицајци нису прешли српску границу

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић рекао је вечерас да хрватски полицијаци нису никада били на српској страни границе.

 

Остојић је тако коментарисао тврдње српских медија да су хрватски полицајци на подручју Србије напали српске новинаре.

"Онај који је прекршио правила договореног новинарског понашања у кризи, а једнако тако и илегални прелазак границе је добио деманти. Од хрватске полиције уредно су враћени документи и није покренут никакав поступак", рекао је Ранко Остојић.

Од почетка мигрантске и избегличке кризе, 16. септембра у Хрватску је до вечерас у 19 сати укупно ушло 197.799 миграната и избеглица. У прихватном центру у Опатовцу вечерас се налази око 1.400 мигранта. Према Словенији из Товарника је вечерас отпутовао воз с мигрантима и избеглицама, а у припреми је и 20 аутобуса који би вечерас такође требали кренути према словенској граници, пренела је хрватска новинска агенција Хина.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је раније данас осудио улазак више хрватских полицајаца на територију Србије код граничног прелаза Беркасово, који су при томе напали новинаре док су извештавали о мигрантској кризи, а чиме је био угрожен територијални суверенитет Србије.

Осим осуде овог инцидента Стефановић је рекао да ће тражити објашњење хрватске стране, а ако се нешто слично буде поновило, како је рекао, "полиција Србије ће морати да реагује".

Он је на конференцији за новинаре навео да су нападнути фоторепортер Андреј Исаковић из Франс преса, сниматељ Ројтерса Бранко Филиповић, камерман Ал Дзазире Бошко Бранковић и слободни новинар из Велике Британије, којима су одузети фотоапарати, док је Филиповић добио више удараца.

Стефановић је поновио да Србија жели нормалне односе са Хрватском, али да такво понашање Хрватске није добросуседско и да не може допринети побољшању ситуације са мигрантима.

Министар је рекао да ће због овог инцидента Србија упутити протестну ноту Хрватској, али је истакао да је и по закључцима српске полиције, али и снимцима које су направили медији, јасно да су хрватски полицајци били на српској територији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси