Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нападнути новинари Ал Џазире, Ројтерса и АП-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 10. 2015.

Извор: Танјуг

Нападнути новинари Ал Џазире, Ројтерса и АП-а

Хрватска полиција напала је данас, у међуграничном простору, код прелаза Беркасово, новинаре Ал Џазире, Ројтерса и АП-а. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је обишао мигранте на прелазу Беркасово, оценио је такво понашање хрватских полицајаца апсолутно неприхватљивим. "Добили смо информацију да је и према мигрантима јутрос рано била примењена сила и то је нешто што се не може толерисати, јер наша држава није применила никакво насиље према мигрантима и очекујемо да се и други понашају на исти начин", поручио је Вулин.

 

Како је Танјугу објаснио један од нападнутих, сниматељ Ал Џазире Бошко Бранковић, они су задобили ударце од стране хрватске полиције, а одузели су им и опрему.

"Био сам на десетак метара од ограде где стоји хрватска полиција која не дозвољава даљи пролазак миграната. Чекао сам колегу, а у једном тренутку осетио сам ударац у леђа, када су ме двојица полицајаца повукли у оближњи жбуњ из кога су ме изгурали на хрватску територију и рекли да сам сад у Хрватској и ухапсили ме због нелегалног преласка границе", објаснио је Бранковић.

Како је додао, није покушао да се расправља са њима, а они су му одузели картице, камеру и тражили да поломи картицу што је он одбио.

Навео је да је један хрватски полицајац био разуман, да су му вратили опрему и вратили га у Србију.

Рекао је да је сниматељ Ројтерса Бане Филиповић задобио ударац у леђа, али да је успео да се склони, па га нису привели.

Како је додао, фоторепортера из АП су полицајци оборили на земљу и газили га, узели му фотоопрему и бацили је на хрватску територију.

Телевизија Н1 је раније данас пренела да је хрватска полиција на граници са Србијом одузела опрему једном британском фриленсеру и фоторепортеру АФП Андреју Исаковићу.     

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси