Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ДС цензурише извештавање Радио-Телевизије Општине Ковачица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 10. 2015.

Извор: slovacivpred.rs

ДС цензурише извештавање Радио-Телевизије Општине Ковачица

Странка „Словаци напред“ обавештава јавност да председник општине Ковачица и председник Општинског одбора ДС Мирослав Кришан, спроди цензуру на Радио-Телевизији Општине Ковачица (РТВ ОК), не дозвољавајући да се на њој чује критичко мишљење о раду локалне самуправе и деловању ДС-а. Мирослав Кришан директно се меша у уређивачку политику телевизије одређујући новинарима саговорнике и садржај емисија.

Председник странке Павел Сурови позван је да у четвртак 15. октобра учествује у снимању емисије на словачком језику "Кленотница", која би била емитована сутрадан 16. октобра.

Одмах по доласку у студио сугерисано му је да обрати пажњу шта ће да говори и препоручено му је да прича о програму странке без спомињања председника општине Мирослава Кришана и Демократске странке.

Јан Литавски, директор телевизије, дословце му је рекао да може да гостује на телевизији како би говорио о циљевима деловања странке, али да не сме да критикује ДС и председника општине Ковачица Мирослава Кришана пошто ће он као директор имати проблема. 

Сурови је у емисији изложио програм и циљеве странке, међутим, како је једна од важних тачака програма и борба против корупције и криминала, навео је пример да се против председника општине Ковачица води истражни поступак и да је два месеца због тога био у притвору, о чему су медији већ раније извештавали. 

Причао је и о проблемима око функционисања Националног савета Словака и понашања председнице Ане Томанове-Маканове, високе функционерке Демократске странке, изнео је примере злоупотреба по дефиницијама речника корупције. 

Иако су све тврдње биле документоване, у петак је директор телевизије Литавски обавестио председника странке „Словаци напред!“ да емисија не може да буде емитована.

Странку „Словаци напред!“ изненађује овакво понашање функционера ДС Мирослава Кришана поготово због чињенице да се Демократска странка у јавности залаже за слободу медија, о чему је њен председник Бојан Пајтић недавно говорио и у Бриселу током састанака са представницима Европске комисије. 

Странка „Словаци напред!“ позива Бојана Пајтића да осуди овакво скандалозно и недопустиво понашање председника Општинског одбора ДС Ковачица Мирослава Кришана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси