Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка Танјуга међу победницима Сименсовог такмичења
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 10. 2015.

Извор: Танјуг

Новинарка Танјуга међу победницима Сименсовог такмичења

Компанија Сименс прогласила је данас најбоље новинарске радове на традиционалном такмичењу за новинаре "Siemens Press Award 2015", а међу победницима 5.циклуса је и новинарка агенције Танјуг Сања Бабић.

 

Награђени су и новинарка агенције Бета Валентина Нешић и новинар портала Мондо Георги Митев Шантек.

Победници овогодишњег такмичења ће, поред признања, бити у прилици да током студијског путовања у Данску посете Сименсове фабрике ветротурбина и још ближе се упознају са енергетски ефикасним решењима које компанија производи.

Победнички радови су, према оценама стручног жирија, најпотпуније одговорили захтевима конкурса и теме овогодишњег такмичења - "Енергија и ефикасност“.

"Награђени радови, али и велики број пријављених радова, донели су квалитетан и аналитички приступ теми стављајући у фокус све оне елементе који су важни да се питању енергетске ефикасности посвети пуна пажња, како медија и стручне јавности, тако и грађана", наводи се у образложењу жирија.

На тај начин, истиче жири, испуњен је и циљ такмичења - да се афирмише и награди квалитетно извештавање.

Руководилац одељења за комуникације и управне послове у компанији Сименс Србија Јована Вукотић, изразила је задовољство што су већ пети пут у прилици да награде најбоље новинарске радове.

"То доказује да Siemens Press Award годинама успешно испуњава свој циљ, да оснажи извештавање о темама које су од општег друштвеног значаја. И овогодишња тема је таква, јер смо свесни улоге енергетске ефикасности у времену у коме живимо", навела је Вукотић.

Она је указала да је специфичност овог конкурса што у свим својим фазама настоји да стави у средиште како актуелну тему, тако и представнике новинарске струке.

На Сиеменсово такмичење пристигло је укупно 27 пријава, телевизијских и радијских прилога, као и новинских текстова из редакција широм Србије.

Жири овог новинарског признања чинили су представници компаније Сименс д.о.о. Београд, професор Електротехничког факултета Београдског универзитета и струковни новинари из области економије и енергетике.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси