Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гашење Радио Суботице угрожава права Хрвата
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2015.

Извор: ХНВ, Бета

Гашење Радио Суботице угрожава права Хрвата

Одбор за информисање Хрватског националног већа (ХНВ) оценио је данас да би приватизација Радио Суботице могла да угрози стечена права хрватске националне заједнице у области информисања и упозорио да би то било у супротности са европским стандардом да се једном остварена права не могу укидати или умањивати.

"Подсећамо и да би и у случају успешне приватизације, Радио Суботица могла остати без програма на хрватском језику, пошто законом нису прописане санкције за власнике медија који се не придржавају одредбе закона према којој су обавезни да пет година задрже постојећу програмску схему", наводи се у саопштењу за јавност.

Ни после два круга приватизације нико није изразио жељу за куповину најстаријег електронског медија у Суботици, који постоји од 1968. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси