Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС одбацује оптужбе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 10. 2015.

Извор: Фонет

НУНС одбацује оптужбе

Независно удружењеновинара Србије (НУНС) одбацује данас у саопштењу оптужбе Српске напредне странке (СНС) "да равноправно стоји, раме уз раме, са онима који су све, осим медија, Телепромптером и Таблоидом".

У саопштењу НУНС напомиње да никада није подржао "скандалозне текстове, попут оних да је председник СНС, Александар Вучић, сексуално општио са својим малолетним сином, као што се тврди у саопштењу СНС. Напротив".

"Подсећамо да је НУНС почетком 2013. јавно осудио писање Таблоида о Александру Вучићу и његовом малолетном сину", наводи се у саопштењу.

"Независно удружење новинара Србије (НУНС) најоштрије осуђује свако медијско пласирање фабрикованих информација које нарушавају достојанство личности, извргавају руглу појединце и злоупотребљавају децу. Последњи драстичан пример таквог писања је текст у ком контроверзни лист речитог имена Таблоид оптужује потпредседника Владе Србије Александра Вучића за недозвољене односе с малолетнимсином…”, гласило је саопштење НУНС од 28. јануара 2013.

"Указали смо тада и да је 'да је први човек Таблоида МилованБркић давно искључен из НУНС, управо због непрофесионалногпонашања", додаје се у саопштењу и указује да је, "због цитираног саопштења, Милован Бркић тужио НУНС и да је Апелациони суд у Београду одбацио његов тужбени захтев због повреде угледа и части".

У саопштењу се подсећа и да је сличним поводом пре тачно седам месеци НУНС јавно протестовао због објављивања фотографија малолетног сина Александра Вучића на сајту Телепромптер.

"Откривање идентитета малолетника представља, не само грубо кршење етичког кодекса и основних професионалних стандарда, већ и угрожава његову безбедности", саопштио је НУНС 13. марта 2015. године, указујући да је тиме Телепромптер прекршио Кодекс новинара Србије и Закон о јавном информисању и медијима".

"Надајмо се да смо заинтересованој јавности и, посебно, ауторима јучерашњег саопштења СНС освежили памћење", стоји у саопштењу НУНС, који "извињење због саопштених неистина не очекује".

"Али очекујемо, као што смо то јуче саопштили, да премијер Србије води рачуна о јавној комуникацији и да бригу о непрофесионализму медија препусти надлежним регулаторним и саморегулаторним телима", закључује НУНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси