Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари траже ослобађање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 11. 2009.

Извор: Курир

Новинари траже ослобађање


За само 24 сата петицију Удружења новинара Србије (УНС), којом се тражи да се некадашњем главном и одговорном уреднику и директору штампарије Гласа јавности Славољубу Качаревићу омогући одбрана са слободе и увод у документацију која је заплењена у редакцијама Курира и Гласа јавности, потписало је 238 новинара и уредника!


Међу потписима новинара и уредника налазе се и имена директора РТВ Б92 Верана Матића, заменика главног уредника Политике Владимира Радомировића, као и коментатора тог листа Бошка Јакшића, а петицију су потписали и главни и одговорни уредник недељника Стандард Жељко Цвијановић, главни уредници Преса Ђоко Кесић и Драган Ј. Вучићевић, уредник листа Ало Иван Чорбић, главни уредник Курира Раде Јеринић и Гласа јавности Игор Ћузовић и много други...

Генерални секретар УНС Нино Брајовић каже да је задовољан одзивом новинара да потпишу петицију.

- Задовољан сам тиме што је ова петиција имала великог одзива у јавности. Овај документ на нашем сајту потписали су многи новинари, али и главни уредници појединих медија, што само по себи довољно говори да је наш колега Славољуб Качаревић врло цењен међу нашом струком. Очекујем да ће се потписивање и даље наставити, што ћемо пратити наредних дана - истиче Брајовић.

Упитан шта Удружење планира с петицијом, наш саговорник одговара:

- И даље ћемо пратити потписе и обавештавати судске органе. Овај документ ће се врло брзо наћи на столу надлежних за овај случај, и то председника Окружног тужилаштва који је за овај случај надлежан, али и на столу истражног судије у овом предмету - наглашава Брајовић.

Е. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси