Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И за Тасовца је “готова прича”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 10. 2015.

Аутор: Весна Радојевић Извор: Истиномер

И за Тасовца је “готова прича”

На питање Истиномера како коментарише поступак Комуналне полиције, која је 25. септембра нашу екипу удаљила са Савског шеталишта и написала нам прекршајне пријаве због „упада на градилиште“, министар културе и информисања Иван Тасовац одговорио је да — “не коментарише”!?

 

Подсећамо да је, такође, том приликом командир подручне организационе јединице Срђан Илић пришао сниматељу Истиномера и рекао: „Пашће вам сталак, осећам да ће овако да падне… Овде је нестабилно, градилиште је“. То је била јасна претња да ће нам опрема бити оштећена уколико не прекинемо снимање.

Министар Тасовац, ипак, није имао коментар на то што је новинарској екипи, без законског основа, онемогућено да ради свој посао.

Истиномер: Пре две недеље Комунална полиција је прекинула снимање на Савској променади. Пошто се нисте оглашавали тим поводом, како коментаришете тај поступак?

Тасовац: Не коментаришем.

Истиномер: Шта то значи?

Тасовац: Значи управо то што сам рекао.

Истиномер: Али, новинарску екипу Истиномера је Комунална полиција без законског основа отерала са места снимања. То је велики напад на јавни интерес. Како је могуће да ви као министар информисања немате коментар?

Тасовац: Зато што су сви надлежни органи урадили свој посао и реаговали. Је л’ има још питања?

Истиномер: А који надлежни органи?

Тасовац: (без одговора).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси