Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Н1 чека одговоре — Кога штити комунална полиција?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2015.

Аутор: Марија Антић Извор: Н1

Н1 чека одговоре — Кога штити комунална полиција?

Н1 и даље тражи одговор на питање — зашто је комунална полиција пре недељу дана спречила новинаре Истиномера да сниме интервју са активистом иницијативе “Не давимо Београд”, Добрицом Веселиновићем. За сада из те службе са нашом кућом комуницирају само путем електронске поште.

На наше питање зашто су екипи Истиномера и њиховом саговрнику 25. септембра написали прекршајне пријаве због “ометања службеног лица на градилишту”, када ово место то није — комуналци су нам у мејлом одговорили следеће:

“Поступајући сходно законом датим овлашћењима, комунални полицајци су им издали прво упозорење, а затим и наређење да се градилиште, како због личне безбедности лица, тако и због ометања радова који су били у току, напусти.”

Али, непостојеће градилиште је најмањи проблем. У мејлу комуналне полиције се наводи и следеће:

“Како се са снимка може видети, снимање нико није спречавао, нити је према лицима у прекршају примењивана било каква сила након што су иста пристала да сарађују са комуналним полицајцима.”

Међутим, актери овог инцидента тврде другачије, а за то имају и видео као доказ.

“Не знам, можда они имају дефиницију силе мало другачију. Тај господин ме је ухватио за руку. Потписао ми се по руци, имам четири његова прста, масницу на руци, одгурнуо ме је То се не види на снимку али сам се затетурао чак”, каже фотограф Драган Кујунџић.

Екипа Истиномера и Добрица Веселиновић сада очекују да комунални полицајци који су их спречили да сниме интервју и том приликом применили физичку силу, сносе последице.

“Свакако су покренути ти правни процеси, али свакако је то оно што показује на шта ће Београд на води личити, да ће имати неку врсту приватног обезбеђење и комуналну полицију која служи нејасним, приватним интересима”, сматра Добрица Веселиновић.

Кога штити комунална полиција и да ли је у овом случају прекорачила своја овлашћења — ни Н1 не одустаје од тих питања — одговор чекамо.

Видео прилог погледајте овде.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси