Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Промењен Надзорни одбор ЈП "Мрежа Мост"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2015.

Извор: kossev.info

Промењен Надзорни одбор ЈП "Мрежа Мост"

На седници Владе Републике Србије, одржаној 24. септембра, делимично је промењен састав Надзорног одбора јавног предузећа "Мрежа Мост".

Дужности је разрешено четворо чланова, укључујући и директора мреже.

На њихово место, постављена су два члана из Београда и два члана са Косова и Метохије.

"Бивши директор јавног предузећа за развој и унапређивање информисања путем електронских медија на српском језику у Аутономној покрајини Косово и Метохија "Мрежа-мост" Дејан Миленковић разрешен је дужности. На његово место за вршиоца дужности именована је бивша главна и одговорна уредница телевизије "Свет Плус" Слађана Иванчевић", саопштено је у документима Владе Србије.

Досадашњи чланови Надзорног одбора Саша Секулић и Миодраг Бујовић такође су разрешени дужности, а на њихова места именовани су Иван Јакшић из Београда, као и Ненад Миленковић, директор и главни и одговорни уредник телевизије "Пулс" из Шилова.

За председника Надзорног одбора именован је Игор Симић, одборник у косовској СО Северна Митровица испред ГИ СДП "Оливер Ивановић" и директор невладине организације "Синергија".

Од старих чланова остали су новинар телевизије "Мост" Марко Кнежевић и помоћник директора ове телевизије Маја Радојевић.

У изјави за КоССев, новоизабрани председник Надзорног одбора Игор Симић није желео да коментарише ово именовање, али нас је упутио на Владу Републике Србије.

"Што се тиче мог именовања, молим Вас обратите се Влади Републике Србије која ме је и именовала," кратко је рекао Симић.

Ни, и даље актуелни члан Надзорног органа, Марко Кнежевић није био расположенији за разговор, сматрајући да се не ради о политичкој теми: "Немам коментар, што бих давао изјаву...Није у питању никаква политичка ствар, једноставно немам шта по том питању да кажем."

Разговарали смо и са новим "независним чланом" Надзорног одбора Иваном Јакшићем из Београда, који је иначе и саветник за медијска питања у Канцеларији за КиМ.

На питање да ли, у случају његовог именовања, постоји конфликт интереса, с обзиром на то да је он и саветник за медијска питања у Канцеларији за Ким, Јакшић каже да у Канцеларији за КиМ није стално запослен, већ је ангажован према месечном уговору о делу, упутивши нас на, како је рекао, надлежну институцију - Агенцију за борбу против корупције.

Јавно предузеће "Мрежа Мост" је регистровано у Србији, са седиштем у Београду.

У састав ове мреже су, поред телевизије "Мост", још и телевизија "Пулс" и две радио станице - Радио Косовска Митровица и Радио Грачаница.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

01.10.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 17:29

благо њима

Њих вероватно неће да приватизују? Они ће и даље бранити васколико српство из директорских и фотеља по надзорним одборима и примати дебеле плате. Сад могу и да им повећају плате, нас 800 и кусур је остало без посла па ево нек те наше плате распореде њима по Косову. Стварно ми је више мука!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси