Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награда за новинара Б92 Братислава Илића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2015.

Извор: Б92

Награда за новинара Б92 Братислава Илића

За прилог "Нелегална сеча шуме код манастрира Прохор Пчињски" награду у оквиру пројекта "И ја кажем НЕ илегалној трговини" добио је новинар Б92 Братислав Илић.

 

"У било којој области можете да пронађете причу о нелегалној трговини. Ако вам као новинару недостаје инспирације, веома је важно да имате подршку редакције да то урадите у данашње време. Имам ту срећу да сам већ 15 година на Б92 и да је ово моја десета награда", рекао је Илић.

У прилогу се наводи и да је за последњих десет година Зелена мрежа поднела више од 100 пријава за нелегалну сечу шуме у заштићеним пределима и резерватима природе Прохор Пчињски, Власина и планина Кукавица. 

Борба против сиве економије, главни је мотив пројекта "Покрени се за будућност“, а илегална трговина и сива економија имају негативан утицај на цело друштво. 

"Оваквих тема има на претек и мислим да су новинари ти који треба да их раде и истражују, као и да оним државним органима који треба да раде свој посао макар направе теме", каже он. 

Награде за извештавање о последицама сиве економије добило је шест новинара, међу којима су и новинарка Јужних вести Марија Вучић и новинарка РТС-а Тамара Танкосић. 

Пројекат "И ја кажем НЕ илегалној трговини" реализовао је Медиа и реформ центар Ниш у оквиру Програма "Покрени се за будућност".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси