Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари радио Суботице не желе у РТВ "Панон"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 09. 2015.

Аутор: Б. Вучковић Извор: Блиц

Запослени одбили предлог Мађарског националног савета

Новинари радио Суботице не желе у РТВ "Панон"

Запослени у редакцији на мађарском језику Радио Суботице оценили су као “скандалозну” одлуку Одбора за информисање Мађарског националног савета којим би се та редакција утопила у РТВ “Панон”.

Запослени су одбили овај предлог, иако ће Радио Суботица за месец дана највероватније бити угашена, пошто ни у другом кругу приватизације није било купаца за ово суботичко јавно предузеће.

На Одбору за информисање Мађарског националног савета предложено је формирање Фондације „Суботички мађарски радио“ како би Редакција на мађарском била спасена.

Из Редакције на мађарском наводе да су тај предлог подржала само три члана одбора: Ерне Немет, председник Одбора и главни уредник редакције на мађарском језику Радио Суботице, Ливиа Тот, председница Удружење мађарских новинара у Војводини, и Магда Семереди, која представља Демократску заједницу војвођанских Мађара.

Золтан Козма, потпредседник Одбора и главни уредник ТВ „Панон“, предложио је закључак по коме је за Одбор неприхватљиво да се оснује Фондација.

Он је то образложио тиме да би такав радио онемогућио рад већ постојећих медија.

У предлогу, који је подржан на састанку, наводи се да би програм који сада припрема редакција Радија убудуће припремао РТВ „Панон“.

Учинили су то иако су у име приватних лица, оснивача „Панона“, обавештени да би било противзаконито када би РТВ „Панон“ наставила да припрема програм на мађарском језику Радио Суботице - наводи се у саопштењу Редакције на мађарском језику из које, осим двоје сарадника, нико од девет запослених нема намере да пређе у „Панон“.

Мале наде за опстанак

Према речима Јенеа Маглаија, градоначелника Суботице, град је обезбедио новац за радио до 1. новембра и спреман је да у наредних месец дана размотри могућности опстанка радија, иако нема пуно маневарског простора.

„Закон је јасан и предвиђа укидање радија стечајем или ликвидацијом, брисањем из регистра медијских кућа“, казао је Маглаи.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси