Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Прекршајне пријаве због снимања на савском шеталишту
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2015.

Извор: www.istinomer.rs/

Прекршајне пријаве због снимања на савском шеталишту

Новинарки и сниматељима сајта Истиномер Комунална полиција забранила је данас снимање испред ресторана “Саванова” и написала им прекршајне пријаве уз образложење да су “уласком на градилиште ометали службено лице у обављању дужности”.

Екипи Истиномера, која је снимала интервју са Добрицом Веселиновићем из Иницијативе “Не да(ви)мо Београд”, најпре је из ресторана “Саванова” поручено да се одмах удаље, јер власник не дозвољава снимање у близини објекта.

Пошто чланови новинарске екипе то нису учинили, убрзо је стигло двоје комуналних полицајаца, који су инсистирали на томе да се екипа удаљи, јер је, како су казали, у питању градилиште. Након тога, на шеталишту се појавило још седам комуналних полицајаца који су написали прекршајне пријаве новинарки, двојици сниматеља и фоторепортеру Истиномера, као и Добрици Веселиновићу.

Новинарка Истиномера Весна Радојевић истиче да је комуналним полицајцима објаснила да намеравају да сниме интервју на Савском шеталишту, на коме, како наглашава, није била истакнута било каква забрана кретања или снимања.

“Стајали смо на више од 50 метара од ресторана “Саванова”, када нам је пришао један човек из кафића и казао да власник не дозвољава снимање. Нисмо хтели да се удаљимо, јер нигде нисмо видели било какво обележје да је обала Саве приватни посед. Убрзо је дошло двоје комуналних полицајаца који су нам саветовали да послушамо наредбе из кафића, а пошто смо били упорни у томе да обавимо свој посао, након само неколико минута ту се створило још седам комуналних полицајаца, који су на врло груб начин покушали да нас отерају. Тврдили су да је у питању градилиште и да немамо право да ту снимамо. Покушали смо да им објаснимо да никаквог знака забране нема у близини, али они нису желели да нас чују, већ су нам написали прекршајне пријаве. Истиномер већ годинама прати теме од јавног интереса, међу којима је свакако и пројекат “Београд на води”, а на овај начин спречени смо у томе”, истиче Весна Радојевић.

Редакција Истиномера позива на одговорност Комуналну полицију због непрофесионалног поступања према представницима медија које је онемогућила да извештавају јавност о темама од јавног интереса. Новинари Истиномера ће и даље наставити да извештавају о темама које се тичу свих грађана Србије и да позивају на одговорност институције и јавне функционере који не поштују јавни интерес.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси