Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како коментаришете писање таблоида о хрватском премијеру Зорану Милановићу?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2015.

Извор: Данас

Како коментаришете писање таблоида о хрватском премијеру Зорану Милановићу?

Како коментаришете писање таблоида о хрватском премијеру Зорану Милановићу?

Вукашин Обрадовић, Независно удружење новинара Србије

Не чуди и не изненађује понашање таблоида. Они сваку кризну ситуацију у региону, присетимо се само Сребренице, или фудбалске утакмице СрбијаАлбанија, користе за распиривање мржње и националистичко дивљање. Прави разлог за бригу је изостанак реакције и јасно одређење представника државе према овом класичном примеру ратнохушкачке пропаганде. Све до тада за мене ће таблоиди бити трбухозборци власти.

Душан Машић, новинар

Када би уредници таблоида свако вече својој деци читали наслове, можда би схватили коликоје неприхватљиво и скандалозно све оно што ових дана краси њихове насловне стране. Да ли уопште постоји нешто што се не може ставити на насловну?Тотакмичење у ширењу мржње мора да стане. Власт, чак и ако не притиска медије да на такав начин третирају ову српскохрватску кризу, мора јасно да каже да то наноси непроцењиву штету Србији. У противном, када дође тренутакда Хрватска подржи улазак Србије у ЕУ, биће довољно само показати ове насловне па да наша делегација каже:„лзвините, шалили смо се. Није нама место у ЕУ".

Тамара Скроза, недељник Време

Као нешто сасвим очекивано, ако се има у виду како су таблоиди извештавали о свим битним стварима у последње време о мигрантима, годишњици Олује...То је сасвим у складу са тим. Многима сад то изгледа као шок, али ако узмемо у обзир да су таблоиди последњих месеци писали о томе да ће мигранти донети болести, да ће их бити на милионе, да су сви сем нас ружни и прљави, ово је очекивано. Не изненађује ме ни речник који се користи, више сам изненађена тиме што се се сада изненађујемо.

Весна Малишић, недељник НИН

Да кажем да је скандал, мало је.То је врхунац неодговорног и хушкачког новинарства, које представља буквално цитат из деведесетих.Те насловне стране су цитат из деведесетих и изгледају као позив да се насиље настави.

Љиљана Смајловић, Удружење новинара Србије

Увредљиви тонови и запаљиви наслови у таблоидима постали су део наше медијске стварности. Милановић није прошао ни много горе ни много боље од многих грађана Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси