Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Српску новинарку искасапио пропелер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 09. 2015.

Аутор: Иван Милићевић Извор: Блиц

Страшна трагедија на фестивалу наутике у Кану

Српску новинарку искасапио пропелер

Новинарка Јелена Крашић (30) из Новог Сада погинула је у Кану када је приликом тест вожње испала из чамца и пала на пропелере мотора.

 

Трагедија се догодила 12. септембра у касним поподневним сатима током наутичког фестивала у Кану, водеће наутичке манифестације у Европи, и премијерног приказивања глисера на коме се догодила несрећа.

Француски медији су пренели да се несрећа догодила током тест вожње гуменог клисера типа MX12, италијанске производње „Kantijeri Magacu“, којим је управљао Јеленин колега, такође новинар из Србије.

Велики талас

Поред њих двоје, у чамцу је био и Ренато Магацу, сувласник компаније која је произвела пловило.

Медији су пренели да је Крашићева испала након што је велики талас ударио у глисер и најпре двојицу мушкараца с којима је пловила бацио у воду.

Након неколико тренутака испала је и она, али ју је несрећним случајем вода одбацила директно на моторе, чије су је елисе искасапиле и убиле на месту.

Претпоставља се да се талас подигао након што је новинар из Србије, тестирајући чамац, изводио оштар маневар.

Хитна истрага

Обалска стража је одмах обавештена о несрећи, као и Хитна помоћ, али су они по доласку могли само да констатују смрт несрећне жене.

Возач чамца и представник компаније нису повређени, а поморска и канска полиција одмах су покренуле истрагу.

Две верзије

У европским медијима засад постоје две верзије ове несреће.

Према првој, Крашићева је сама искочила из чамца, највероватније из страха након што је талас збацио њене сапутнике.

Према другој верзији, опасан маневар и талас су преврнули гумењак, под чије је моторе потом подлетела несрећна жена.

Више информација о несрећи биће познате након прегледа видеозаписа који су, према тврдњама француских медија, успели да забележе несрећу.

Вест о трагичној погибији младе новинарке и продуценткиње објављена је на сајту NautikaPresent.

Екипа „Блица“ покушала је јуче да ступи у контакт са запосленима у тој компанији, али се нико није јављао на број телефона наведен на њиховом званичном сајту.

Kомпанија ћути

Глисер, чији су мотори убили Јелену Крашић, произвела је италијанска компанија „Kantijeri Magacu“ позната по вишедеценијској ручној изради неколико врста пловила. Овај глисер је премијерно приказан на наутичком фестивалу у Кану, због чега су се новинари и продуценти магазина „Наутика“ из Србије и нашли на њему. На званичној страници компаније он се и даље не налази у понуди, а његово појављивање на тржишту било је под будним оком љубитеља наутике широм света. Европски медији нису успели да добију коментар званичника из ове компаније након несреће.

Испловили у 19 сати

Трагедија у Кану догодила се претпоследнјег дана фестивала, 12. септембра, у близини луке. Крашићева, нјен колега и сувласник фи рме испловили су око 19 сати.

 

 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

21.09.

2015.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 18:57

Касапин Иван Милићевић

"Српску новинарку искасапио пропелер".
Ријеч искасапити употребљава се понекад када хоће да се нагласи да је нечији текст искасапљен, што је врло грубо и погрдно. Та ријеч је настала и употребљава се у месарама - месар касапи месо. Ето, пропшелер је постао касапин. Зашто слијепо преносите у Билтену УНС-а овај монструозни наслов, неразумног или неписменог новинара "Блица". Могао је да каже да је новинарку пропелер убио, да је пропелер исекао и др. ,али да је пропелер искасапио је врло ружно и недопустиво. Још уз текст слика насмијане несрећне новинарке и ето забаве за монструме. У Србији се свако може назвати новинаром. Слушам нека нова лица која извјештавају о азилантима. Мекећу, наричу, стењу иза сваке ријечи аа,аа, употребљавају поштапалице. Шта је ово господо, другови, поштена и непоштена интелигенцијо, у два најузвишенија занимања, новинарство и дипломатију ушли су неки чудни људи, без образовања или полуобразовани, без етике. Да ли у чланство УНС-а примате због чланарине или на основу великог минулог рада и доказивања у новинарству. У дипломатију већ годинама примају директно са улице, из кафића, ресторана, партијске пајтосе, познанике, родбину пријатеље и пријатељице. Народе србски, призови се упамет.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси