Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција претукла и шведску фото-репортерку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2015.

Извор: Б92, Бета

Полиција претукла и шведску фото-репортерку

Мађарска полиција претукла је фото-репортерку шведског листа "Експресен" Мели Етерсон Елафи која је са српско-мађарске границе извештавала о избегличкој кризи.

Главни уредник листа Томас Матсон рекао је да је полиција фото-репортерку ударала палицама и да је била изложена сузавцу док је јуче покушавала да сними избеглице на граници Мађарске и Србије, пренела је агенција АП.

Мађарска полиција претука је јуче и новинарку, сниматеља и тонског сниматеља Радио-телевизије Србије (РТС) и поломила им опрему док су извештавали о догађајима на граничном прелазу Хоргош 2.

Они су извештавали о интервенцији мађарске полиције која је воденим топовима и сузавцем спречила избеглице са Блиског истока да пређу границу.

Интервенишући против избеглица на граници са Србијом мађарска полиција јуче је претукла и ухапсила и словачку репортерку Дењикан Тимеу Бек и оптужила је, као и ;репортера пољске јавне телевизије ТВП, да је илегално прешла мађарску границу.

Истог дана екипа Телевизије Б92 нашла се заједно са избеглицама на удару сузавца, а сниматељ агенције АП 12. септембра је био приведен и морао је да обрише снимак на коме се видело како полицијски пас насрће на избеглицу из Сирије, додаје се у саопштењу.

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић осудила је данас понашање мађарских власти према новинарима као апсолутно неприхватљиво.

Мијатовићева је позвала премијера Мађарске Виктора Орбана да наложи властима да поштују права новинара да извештавају о питањима од јавног интереса и да им осигурају безбедност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси