Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Демократе осуђују помињање "Кристалне ноћи"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2015.

Извор: zamedia.rs

Демократе осуђују помињање "Кристалне ноћи"

Демократска странка оштро осуђује помињање "Кристалне ноћи", као једног историјског и друштвеног догађаја у оваквом једном контексту и позива на одговорност и једног и другог актера ове приче (јавне преписке између Вујадина Милошевића и Душана Војводића), пре свега из пијетета према жртвама и њиховим породицама.

Није важно ни ко је почео ни како се тумачи "Кристална ноћ", јер постоји само једно тумачење Кристалне ноћи, а оно је историјско", истакла је на конференциј за новинаре Драгана Рашиц - заменик председника ГО ДС-а Зајецар.

Одговарајући на питања новинара, Милош Стојадиновић председник градског одбора ДС-а у Зајечару је рекао да Вујадин Милошевић није ни члан ни активиста Демократске странке, да је на митингу Демократске странке у Београду говорио на позив Демократске странке, у својству глумца који је отпуштен зато што је изнео свој став који је у супротности са ставом владајуће већине у Зајецару, а да је на митингу у Зајечару говорио на позив Бошка Ничића.

Одговарајући на питање, да ли ће Вујадин Милошевић након свега поново наступати на митинзима Демократске странке, Стојадиновић је рекао да је то питање за Организациони одбор и сада већ Изборни штаб Демократске странке, али да према информацијама које он има - неће.

Душан Војводић није желео да коментарише конференцију за штампу Демократске странке и рекао да ће сачекати да државни органи ураде свој посао, а о целом овом случају следећи пут ће се огласити новинарским радом који је у припреми.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси