Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић осудио напад на телевизијску екипу РТС-а на граници са Мађарском
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2015.

Извор: Бета

Вучић осудио напад на телевизијску екипу РТС-а на граници са Мађарском

Председник Владе Србије Александар Вучић осудио је данас напад мађарске полиције на телевизијску екипу Радио-телевизије Србије на граничном прелазу Хоргош.

 

Вучић је, у телефонском разговору за РТС казао да осуђује нападе на новинаре на било којој територији.

"Посебно осуђујем напад на новинаре, без обзира на којој територији се нападају. Неко се дичи новинарима који саплићу очеве са децом, а напада новинаре који раде свој посао", казао је Вучић.

Он је казао да Влада Србије неће дозволити да ико више баца сузавац на њену територију.

"Што се Србије тиче ми ћемо умети да штитимо и своју земљу и национално достојанство и ако буде потребно од Европске уније ћемо штити европске вредности. Овакво неевропско понашање мора да се заустави. Ако из Брисела неће да реагују, реаговаћемо и ми и заштитићемо и себе и европске вредности", казао је Вучић који је у званичној посети Сједињеним Америчким Државама.

Мађарска полиција претукла је екипу Радио-телевизије Србије, која је извештавала са границе на Хоргошу и поломила им опрему, иако су им рекли да су новинари српске националне телевизије.

У ескалацији немира, негде око 17.30, повређена је новинарка РТС-а Јована Ђуровић коју је мађарска полиција претукла, а лекари Хитне помоћи указали су јој прву помоћ, јавио је извештач РТС-а.

Према речима новинара РТС-а, полицајци нису престали да их туку, иако су их они упозоравали да су новинари српске националне телевизије.

Мађарска полиција је у више наврата бацала сузавац и пуцала воденим топовима на избеглице, који су покушали да пробију капију и уђу на територију Европске уније.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси